ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Εκκλησία της Κρήτης: Μείνετε στο σπίτι αυτό το Πάσχα!

0

Συναισθανόμενη την κρισιμότητα των ημερών και ότι προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής η Εκκλησία της Κρήτης στέλνει σαφές μήνυμα στους πιστούς: Μείνετε στο σπίτι αυτό το Πάσχα!

Με βαριά καρδιά μεν, με υπεύθυνη στάση δε, η Εκκλησία της Κρήτης δείχνει το δρόμο στους πιστούς. «Για να γιορτάσουμε τον Αναστάντα Χριστό, θα πρέπει να περάσει ο κορωνοϊός. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε σε κανένα «μην έρθεις, μην προσκυνήσεις» όμως οφείλουμε να έχουμε υπεύθυνη στάση και η ορθόδοξη στάση είναι υπεύθυνη. Η Εκκλησία της Κρήτης παρακαλεί τους πιστούς να στερηθούν αυτές τις ημέρες όσα ζούσαν κάθε Πάσχα και ας γίνει αυτό, αν θέλετε, η αιτία να διψάσουμε γιατί όταν το είχαμε στο πιάτο δεν το εκτιμούσαμε…» τόνισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος.

Ο ίδιος μιλώντας στο Cretalive υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψουν τους πιστούς σε πονηριές και άλλα τερτίπια. "Η μετάβαση στην εκκλησία δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές που δίνει η Πολιτική Προστασία. Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουμε κάποιον να πάρει για παράδειγμα το σκυλάκι του και να το παρκάρει έξω από την εκκλησία για να προσκυνήσει. Ψέματα δεν θα πούμε. Είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχει και η ατομική ευθύνη...", διαμήνυσε.

«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δύσκολη κατάσταση για όλους. Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα από πιστούς που μας ρωτούν. Υπάρχουν πολλές συνειδήσεις και δεν μπορούμε να τις αναπαύσουμε όλες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα ήταν μία ανεύθυνη στάση».

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχει αποστείλει εγκύκλιο προς όλους τους ιερείς στην οποία δίνονται λεπτομερώς οδηγίες για τα όσα προβλέπονται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό που τονίζεται είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να συμβεί κάτι και να κατηγορηθεί η Εκκλησία για διασπορά του ιού. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει στενή συνεργασία με τον επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ ώστε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες.

Αύριο μάλιστα προβλέπεται να υπάρξει συνάντηση του Θεοφιλέστατου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ