ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η μάχη της Κρήτης με τον κορωνοϊό συνεχίζεται

0

Οι Κρητικοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με τη δέουσα ωριμότητα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του COVID-19. Ωστόσο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τους ελέγχους και "τσιμπάνε" καθημερινά παραβάτες. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, σε 1.113 ανήλθαν οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε 7 συλλήψεις ατόμων για λειτουργία καταστημάτων, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην Κρήτη προχθές Πέμπτη, σε μια μέρα βεβαιώθηκαν 92 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, με τους παραβάτες είτε να μη φέρουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα, είτε να μεταφέρουν με το όχημά τους πάνω από δύο άτομα, πράγμα που απαγορεύεται.

Οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, για τις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, που σημειώθηκαν προχθές Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχουν ως εξής : 344 στην Αττική, 92 στην Κρήτη, 90 στα Ιόνια Νησιά, 89 στη Θεσσαλονίκη, 85 στη Δυτική Ελλάδα, 73 στην Πελοπόννησο, 70 στην Ήπειρο, 63 στην Κεντρική Μακεδονία, 55 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 42 στη Στερεά Ελλάδα, 40 στη Θεσσαλία, 32 στο Βόρειο Αιγαίο, 30 στο Νότιο Αιγαίο και 8 στη Δυτική Μακεδονία. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.063 παραβάσεις σε όλη τη χώρα. Επίσης, την ίδια μέρα, συνελήφθησαν 7 άτομα για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις. Ειδικότερα: 3 στο Νότιο Αιγαίο, 1 στην Αττική, 2 στην Κεντρική Μακεδονία και 1 στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12/3 έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 271 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 280 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Παρέμβαση Παπαδεράκη

Την ίδια στιγμή, πολλές είναι οι προσπάθειες ούτως ώστε να μη μείνουν απούλητα τα κρητικά προϊόντα λόγω και της μειωμένης κινητικότητας στην αγορά μετά τα μέτρα απαγόρευσης. Με επείγουσα επιστολή του προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης ζητάει οι παραγωγοί της Κρήτης που έχουν νόμιμη άδεια και έχουν προσλάβει υπαλλήλους με μόνιμη κατοικία στην Αττική ή διαμένουν οι ίδιοι στην Αττική, να μπορούν να συμμετέχουν και να διαθέτουν τα προϊόντα μέσω των λαϊκών αγορών της Αττικής στους καταναλωτές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης ζητάει από τον υφυπουργό να δοθεί η δυνατότητα αυτή στους παραγωγούς της Κρήτης και να μην παρεμποδίζεται η παρουσία των προϊόντων τους στις αγορές της Αττικής στο πλαίσιο υλοποίησης των έκτακτων μέτρων αποτροπής επέκτασης του COVID-19.

«Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και αναγκαίο οι παραγωγοί οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν την παρουσία των προϊόντων τους στις λαϊκές αγορές της Αττικής με νόμιμο τρόπο δεν πρέπει να αποκλειστούν από τις λαϊκές αγορές, καθώς δεν απαιτείται η μετακίνηση προσώπων από την Κρήτη, αλλά μόνο προϊόντων», υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδεράκης. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, με τη δυνατότητα διάθεσης των κρητικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Αττικής, εκτός του ότι δεν αντιβαίνει σε καμία περίπτωση τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερης επάρκειας προϊόντων για τους καταναλωτές της Αττικής και θα αποτελέσει και μια σημαντική ανάσα στους παραγωγούς της Κρήτης, που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό την περίοδο αυτή, αποσύροντας την παραγωγή τους στις χωματερές.

Λαϊκές αγορές

Παρεμβαίνοντας στο θέμα διάθεσης των κρητικών προϊόντων, με ερώτησή του προς τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά μέτρα προστασίας και στήριξης των παραγωγών καθώς και να ανακληθεί η απαγόρευση συμμετοχής στις λαϊκές της Αττικής για τους παραγωγούς άλλων περιφερειών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: «Οι εξελίξεις παγκοσμίως με την πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της έχουν οδηγήσει στη μείωση των εξαγωγών, τον μηδενισμό της τουριστικής αγοράς και τη δραματική μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης. Με δεδομένο ότι η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη είναι προσανατολισμένη τις τελευταίες δεκαετίες στις εξαγωγές, την τουριστική αλλά και την εσωτερική αγορά, οι επιπτώσεις είναι πολλαπλές και δραματικές για ορισμένους κλάδους. Η παραγωγή οπωροκηπευτικών τις τελευταίες ημέρες οδηγείται στο μεγαλύτερο ποσοστό της στη "χωματερή". Η ελαιοπαραγωγή ήδη ήταν μειωμένη δραματικά φέτος και μαζί με μια σειρά καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες, συνθέτουν ένα πολύ δύσκολο κοινωνικό πεδίο, με αμφισβητούμενη τη δυνατότητα επιβίωσης των αγροτών και των οικογενειών τους, που ουσιαστικά δε συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης.

Επειδή η μοναδική ίσως διέξοδος των παραγωγών με τα περιοριστικά μέτρα για τις λαϊκές αγορές στένεψε ακόμη περισσότερο τα περιθώρια διάθεσης των προϊόντων και μάλιστα η ακατανόητη απόφαση να μην μπορούν οι παραγωγοί από άλλες περιφέρειες να διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές της Αττικής, αλλά αυτό να γίνεται μέσω εμπόρων, οι οποίοι μάλιστα είναι στα μέτρα στήριξης (!!!),

Επειδή έχουν ήδη ανακοινωθεί σοβαρά μέτρα για τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους, αλλά οι αγρότες που είναι και τα δύο (αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες) ουσιαστικά έχουν μείνει εκτός», ο κ. Κεγκέρογλου ρωτά τον υπουργό: «Θα φροντίσετε για την άμεση καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων που εκκρεμούν για τους αγρότες και παραγωγούς; Προτίθεστε να εξετάσετε και να αποδεχθείτε τις προτάσεις που σας έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των παραγωγών για όλους τους τομείς της αγροτικής παραγωγής; Τι συγκεκριμένα μέτρα θα λάβετε για τους παραγωγούς στους οποίους ουσιαστικά έχετε απαγορεύσει να συμμετέχουν σε λαϊκές αγορές; Θα ανακαλέσετε την απόφαση απαγόρευσης για παραγωγούς άλλων περιφερειών; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να υπάρξει ενεργοποίηση κάθε μέτρου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και νέων μέτρων έκτακτης μορφής, όπως χρηματοδότηση μέσω de minimis, για τη δημιουργία ουσιαστικών μηχανισμών παρέμβασης για την επιπλέον διαχείριση των προβλημάτων της διάθεσης της παραγωγής, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, καθώς και εφαρμογή μέτρων δωρεάν διανομής προϊόντων και τροφίμων από τις ομάδες παραγωγών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με κοινοτική χρηματοδότηση; Τι άλλα μέτρα προστασίας και στήριξης των παραγωγών προτίθεστε να λάβετε;».

Κοινή προσπάθεια

Η Περιφέρεια Κρήτης, μέσα από συνεχή συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τα νοσοκομεία της Κρήτης, συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για τη στήριξη των δομών της Υγείας και την ενίσχυση του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων του νησιού.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η συνδρομή στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της κοινότητας και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από ύποπτα κρούσματα, περιορίζοντας την επιμόλυνση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δύναται να έρθει σε επαφή μαζί τους, τόσο στον κρατικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Με αυτό το δεδομένο, απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε όλους που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν εθελοντικά σε αυτόν τον αγώνα.

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Εεθελοντισμό κ. Γωγώ Μηλάκη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όλοι μαζί δημιουργούμε μία ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Βοηθάμε στην ομαλότερη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Προτάσσουμε το "εμείς" απέναντι στο "εγώ", την αλληλεγγύη και την ευαισθησία μας, και αναδεικνύουμε έμπρακτα τη δύναμη της ομαδικότητας ακόμη και από το σπίτι μας.

Απευθυνόμαστε σε ειδικούς που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, διασώστες, καθώς και σε μάχιμους πολίτες πρόθυμους να συμβάλλουν, παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα Υγείας.

Φυσικά, για τη μείωση του κινδύνου, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, για την ασφάλεια της προσωπικής τους υγείας.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Με ενότητα και συνεργασία, όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση με τις λιγότερο δυνατές απώλειες».

Στέλνοντας το δικό της αισιόδοξο μήνυμα, επισημαίνει πως «απομόνωση δε σημαίνει μοναξιά! Γίνε εθελοντής τώρα! Γράψε τη δική σου ιστορία στη μάχη για τον κορωνοϊό».

Προσπάθειες φορέων

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, κατόπιν οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, προσαρμόζει τη λειτουργία του με σεβασμό στα ληφθέντα μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και επιτυχούς αντιμετώπισης του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας του ιού COVID-19. Με αυτόν τον στόχο και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενημερώνει τις ωφελούμενες γυναίκες για τα εξής: «Εφεξής, όλες οι ήδη προγραμματισμένες διά ζώσης συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης, καθώς και ο προγραμματισμός των νέων ραντεβού για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 28310/56.607 και κατόπιν συνεννόησης με τη συμβουλευόμενη. Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, όπου απαιτείται διά ζώσης συνεδρία, η επικοινωνία θα πραγματοποιείται λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης τόσο για τη συμβουλευόμενη γυναίκα, όσο και για το στέλεχος του Κέντρου, σύμφωνα με της οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 με 16:.00, ενώ καθημερινά λειτουργεί και η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Υπενθυμίζεται πως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου παραμένει κλειστό και μη προσβάσιμο στο κοινό. Για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα αντιμετώπισης της πρωτοφανούς πανδημίας, οι πολίτες μπορούν να περιηγούνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: https://heraklionmuseum.gr/, καθώς και στη σελίδα στο Facebook: @ Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - Heraklion Archaeological Museum.

Τα καθαριστήρια

Τα καθαριστήρια Κρήτης συντάσσονται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία στεγνοκαθαριστηριων, ταπητοκαθαριστήριων, πλυντηρίων, σιδερωτηρίων, βαφείων και συναφών επαγγελμάτων στο δίκαιο αίτημα του κλάδου ΚΑΔ (9601), για την ένταξή του στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, όπως είχαν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του.

Άγιος Νικόλαος - Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για καφέ και εστιατόρια

Ο Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου (ΣΕΔΑΝ), μετά από επικοινωνία του με τον δήμαρχο της πόλης κ. Αντώνη Ζερβό, εξασφάλισε μέτρα για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων όσον αφορά την κρίση με τον κορωνοϊό. Τα μέτρα που φαίνεται σε πρώτη φάση να συμφωνεί ο δήμαρχος της πόλης είναι τα εξής: Απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού) στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν λόγω των έκτακτων μέτρων και για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται αυτά. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν λόγω των έκτακτων μέτρων και για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται αυτά. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την 68/20-3-2020 ΠΝΠ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, με έγγραφό του προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους υφυπουργούς, τους βουλευτές του νομού και σε άλλους αρμόδιους φορείς, αιτείται τη διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Με δαπάνη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από χθες το Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου εξοπλίστηκε με έναν επιπλέον χώρο - στήθηκε μπροστά από το Κέντρο Υγείας - που ήδη είναι διαμορφωμένος και σχεδιασμένος (κλιματιστικό, ηλεκτρική εγκατάσταση, αντιμικροβιακό πάτωμα) να υποδέχεται κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή, ώστε αυτά να μη χρειαστεί να εισέρχονται στον χώρο του Κέντρου Υγείας. Ο θάλαμος ανήλθε στο ποσό των 5.800 ευρώ συν τον ΦΠΑ, και επιβάρυνε τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Λογαριασμοί

Η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, με αίσθημα ευθύνης προς το προσωπικό και τους καταναλωτές της, υπενθυμίζει ότι οι λογαριασμοί μπορούν να εξοφλούνται μέσω του συστήματος ebanking, ενώ για άλλες υποθέσεις να επικοινωνούν με τη ΔΕΥΑ Χανίων είτε με email στη διεύθυνση [email protected], είτε τηλεφωνικά στα: Γραμματεία 28210/36.220, Βλάβες Δικτύων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (εκτός ωραρίου εργασίας) 28210/44.444, Πληροφορίες Ύδρευσης 28210/36.280, 6,7 - 88.877, Βλάβες Δικτύου Ύδρευσης 28210/36.250,1, Πληροφορίες Αποχέτευσης 28210/36.290, 1, 2, Βλάβες Δικτύου Αποχέτευσης 28210/36.225.

Τέλος, υπενθυμίζεται στους καταναλωτές ότι δεν απορρίπτουμε στο σύστημα αποχέτευσης υγρά απολυμαντικά χαρτομάντιλα και άλλα απορρίμματα, ώστε να συμβάλουμε όλοι στην αποφυγή βλαβών των αντλιοστασίων λυμάτων της ΔΕΥΑ Χανίων.

Υδραυλικοί - Ζητούν και αυτοί την ένταξή τους στους ΚΑΔ

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Ν. Ηρακλείου Κρήτης, με επείγουσα επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση, την οποία κοινοποιεί σε ΟΒΥΕ, ΟΕΒΕΝΗ, ΓΣΕΒΕΕ και Επιμελητήριο, επισημαίνει πως το επάγγελμά τους έχει εξαιρεθεί από τα θετικά μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, παρόλο που πλήττεται ανεπανόρθωτα από την υγειονομική κρίση που έχει προκύψει εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19.

«Το επάγγελμα του υδραυλικού εκ φύσεως απαιτεί άμεση επαφή με τους πελάτες μας και τους προμηθευτές των υλικών μας, μέσα σε κλειστούς χώρους (οικίες, ξενοδοχεία κ.α.), αλλά και σε μέρη που δημιουργείται συνωστισμός (εργοτάξια). Έχει σταματήσει κάθε θερμοϋδραυλική εργασία για την προστασία και των ίδιων των υδραυλικών, των εργαζομένων μας, αλλά και των πολιτών του νομού μας. Δεν μπορούμε όμως να μην εργαζόμαστε και οι φορολογικές μας υποχρεώσεις να συνεχίζουν να μας βαραίνουν. Πώς θα ανταπεξέλθουμε στην αποπληρωμή των μισθών και του ΙΚΑ των εργαζομένων μας, του ΦΠΑ, των ασφαλιστικών μας εισφορών και όλων των λοιπών φορολογικών μας υποχρεώσεων ενώ δεν μπορούμε να εργαστούμε; Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε όταν εξαιρούμαστε από κάθε θετικό μέτρο στήριξης. Οι υδραυλικοί είμαστε πάντα εκεί για κάθε πολίτη σε ό,τι ζημιά προκύψει, όταν μας ζητηθεί, θέλουμε και το κράτος τώρα να σταθεί για εμάς», αναφέρουν και, όπως λένε, ζητούν την ένταξη του ΚΑΔ 4322 στα θετικά μέτρα στήριξης, «ώστε να μην οδηγηθούμε στην εξαθλίωση του κλάδου μας, το κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας».

Εθελοντικές αιμοδοσίες - Δίνουν το αίμα τους οι Κρητικοί

Συνεχίζεται η λειτουργία της προσωρινής αίθουσας αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηρακλείου "Βενιζέλειο", στον χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, στον Θεατρικό Σταθμό. Το ωράριο λειτουργίας είναι για τις καθημερινές 8:30 π.μ.-2 μ.μ και 9 π.μ.-1 μ.μ. για το σαββατοκύριακο. Η αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού πληροί όλες τις προϋποθέσεις θα εξυπηρετεί τους αιμοδότες τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΠΟΥ.

Η προσέλευση του κόσμου είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητική, σύμφωνα με το προσωπικό που εργάζεται στην αίθουσα, καθώς οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι οι ανάγκες για αίμα παραμένουν μεγάλες. Συγκεκριμένα, από τις 19 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 150 φιάλες αίμα.

Μετά από επικοινωνία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια, ο Δήμος Κισσάμου καλεί όλο τον κόσμο στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο τις επόμενες ημέρες. Όπως όμως αναφέρει, για να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία πρέπει να μαζευτεί ένας συγκεκριμένος αριθμός φιαλών αίματος και αντίστοιχα αριθμός εθελοντών.

Γνωρίζοντας τη βαθιά ευαισθησία των πολιτών, ο Δήμος καλεί τους δημότες να βοηθήσουν μεταφέροντας το μήνυμα στις οικογένειές τους, σε γνωστούς και φίλους, παρακινώντας τους να αφιερώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους.

«Το αίμα είναι ένα αγαθό που όλοι το έχουμε, όλοι το χρειαζόμαστε, αλλά ούτε πουλιέται ούτε αγοράζεται, μόνο δωρίζετε», τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμος και παρακινεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώνουν συμμετοχή στη Γραμματεία Δημάρχου: 28223/40.200.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ