ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Είκοσι δύο φοιτητές θα παραμείνουν στην Κρήτη

0

Η εντολή έκανε λόγο για πλήρη εκκένωση των φοιτητικών εστιών ως την περασμένη Τετάρτη 25η Μαρτίου.

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν πολλές αφού μέσα στην πανδημία οι μετακινήσεις είναι δύσκολες, ορισμένοι φοιτητές εργάζονται στον τόπο σπουδών τους και πολλοί άλλοι λόγοι δεν τους επιτρέπουν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που έρχεται ως συνέχεια της αναστολής λειτουργίας των ΑΕΙ και το γενικότερο λουκέτο στα Ιδρύματα, είχαν παρουσιάσει, με ανακοίνωσή τους, οι εστιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, οι οποίοι έλεγαν όχι στο κλείσιμο των εστιών.

Χθες, είχε συνάντηση μαζί τους ο πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Παναγιώτης Τσακαλίδης. Όπως είπε στην “Π”, οικογενειακοί, κυρίως, λόγοι, δεν επιτρέπουν σε 20 φοιτητές του Ρεθύμνου να αφήσουν πίσω τους τις εστίες. Στο Ηράκλειο, δύο φοιτητές, μία Ρωσίδα και ένας Κύπριος, έχει ήδη αποφασιστεί να παραμείνουν στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν, αφού ως γνωστόν δεν υπάρχουν στην πόλη μας φοιτητικές εστίες.

Για τους 20, λοιπόν, φοιτητές ο κ. Τσακαλίδης δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνουν στο Ρέθυμνο, αφού δεν είναι δυνατή η αναχώρησή τους. Άλλοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους και άλλοι πολύ απλά δεν έχουν άλλο μέρος για να μείνουν.

Συνεπώς, από τους 500 περίπου εστιακούς φοιτητές, η συντριπτική πλειοψηφία έχει επιστρέψει στα σπίτια τους και μόλις 22 θα παραμείνουν στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Ο κ. Τσακαλίδης, στη συνάντηση που είχε με τους φοιτητές, εξήγησε ότι όπως όλα δείχνουν, το τρέχον εξάμηνο δε θα γίνουν άλλα μαθήματα δια ζώσης αλλά θα συνεχίσει μέσω τηλεδιασκέψεων. Εξάλλου, ο στόχος που έχει θέσει το Υπουργείο είναι να μη χαθεί το εξάμηνο, σε καμία περίπτωση.

Το Ίδρυμα θα έρθει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και τα άλλα Πανεπιστήμια, καθώς πρόκειται για ένα καθολικό θέμα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι συνθήκες διαβίωσής τους θα είναι οι πλέον κατάλληλες, δεδομένων και των συνθηκών.

Δηλαδή, θα πρέπει να υπάρχει καθαριότητα αλλά και να διασφαλίζεται η σίτιση τους, όπως γινόταν μέχρι χθες που τα εστιατόρια του Ιδρύματος έμεναν ανοιχτά, έστω και μόνο με παροχή φαγητού σε πακέτο, τώρα, όμως, κλείνουν.

ethnos.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ