ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ενθαρρυντικά μηνύματα από το Ισραήλ για την Κρήτη

0

Ενθαρρυντικά για τη νέα τουριστική περίοδο είναι τα μηνύματα από μια ακόμη αγορά με ιδιαίτερη σημασία για την Κρήτη, αυτή του Ισραήλ, καθώς συγκαταλέγεται στην πρώτη 10άδα των τουριστικών αγορών του νησιού.

Ειδικότερα θετικό ήταν το πρόσημο από την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 26η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market – IMTM 2020» που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί αγαπούν το νησί μας , το οποίο παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός και αυτό φάνηκε και από τη μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.

Αρκετοί επισκέπτονται την Κρήτη για πολλά χρόνια ενώ σημαντικό ποσοστό έχει ήδη προβεί σε κρατήσεις για τη φετινή τουριστική σαιζόν. Η Κρήτη αποτελεί κοντινό, οικονομικά προσιτό και ελκυστικό προορισμό για τους Ισραηλινούς, ενώ ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον πολιτισμό, την ιστορία, τη διασκέδαση, τις αγορές αλλά και την κρητική κουζίνα.

Η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης την οποία αποτελούσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου και τα στελέχη της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Αλεξάκης και Όλγα Μηλιώνη, πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς του τουρισμού, στοχεύοντας στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών από το Ισραήλ, καθώς αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στις τουριστικές εισροές στην Κρήτη.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του αριθμού αυτού μέσω της ανακοίνωσης έναρξης 2 νέων εβδομαδιαίων πτήσεων από Ισραήλ προς Χανιά από την Israir, της πρόθεσης των Ισραηλινών να επενδύσουν στην Κρήτη αλλά και προώθησης του τουρισμού εμπειριών και υψηλών εισοδημάτων.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην Έκθεση ΙΜΤΜ επισκέφθηκαν τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ