ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πτώση κατέγραψε η τουριστική ζήτηση των Γερμανών για την Κρήτη

0

Οι κρατήσεις του Ιανουαρίου κατέγραψαν πτώση σε 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών

Σημαντικός μήνας θεωρείται ο Ιανουάριος για τις κρατήσεις των Γερμανών τουριστών, οι οποίοι συνηθίζουν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους τον πρώτο μήνα του έτους.

Όπως, όμως, προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε το 2020 έκανε ποδαρικό με το "αριστερό" για τους 10 κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών, μεταξύ των οποίων το Ηράκλειο, καθώς σημειώθηκε κατά μέσο όρο πτώση της τάξεως του 9,8% στις κρατήσεις.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Amadeus Leisure IT, οι 8 από τους 10 κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών τουριστών σημείωσαν πιο αδύναμες κρατήσεις, ενώ 9 στους 10 σημείωσαν μεγάλη πτώση.

Οι κρατήσεις για το Ηράκλειο, πιο συγκεκριμένα, μειώθηκαν τον Ιανουάριο κατά 11,6%, ενώ οι κρατήσεις για την Κω "κατρακύλησαν" κατά 24,2%.

Η Αττάλεια σημείωσε πτώση 5,6% στα πακέτα διακοπών και τις κρατήσεις μέσω Online Travel Agencies, ενώ πτώση σημείωσαν και οι κορυφαίοι ισπανικοί προορισμοί: Η Πάλμα -16,1%, η Fuerteventura -11,9%, η Las Palmas -25,9%, η νότια Tenerife -23,6% και το Lanzarote -21,7%.

«Νικητές» στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών, όσον αφορά στις κρατήσεις του Ιανουαρίου, αναδείχθηκαν η Hurghada, η οποία σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 7,8% για τρίτο συνεχόμενο μήνα και η Ρόδος με 2.2%.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ