ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα δακοκτονίας

0

Με τις δεδομένες πιστώσεις των προηγούμενων ετών πρόκειται να προχωρήσει το πρόγραμμα της δακοκτονίας για την επόμενη τριετία η Περιφέρεια Κρήτης.

Η Περιφέρεια αναμένει ακόμα επιπλέον δύο εκατομμύρια, ωστόσο προς το παρών το ποσό δεν έχει εκταμιευθεί. Για να μην επαναληφθούν όμως τα προβλήματα του προηγούμενου έτους, ήδη έχει εκκινήσει ένας συντονισμός με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς και με τους παγιδοθέτες,

προκειμένου την 1η Ιουνίου που αρχίζει επίσημα το πρόγραμμα δακοκτονίας, αυτό να εκτελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει η αισιοδοξία πως το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας θα είναι καλύτερο από των προηγούμενων ετών, αφού ήδη δεν προβλέπεται προμήθεια για την Κρήτη, συγκεκριμένων σκευασμάτων, στα οποία ο δάκος έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικός.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο έχει αναπροσαρμόσει κάποια δεδομένα, τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να βελτιώσουν το πρόγραμμα της δακοκτονίας. Σύμφωνα με αυτά, για τη φετινή περίοδο, δίνεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια να αναπροσαρμόσει την τιμή δακοκτονίας ανά ελαιόδεντρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις προηγούμενων ετών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως με το προηγούμενο πλαίσιο, κάθε επόμενη χρονιά δεν επέτρεπε αναπροσαρμογές στις τιμές ανά ελαιόδεντρο ανεξάρτητα από τις πιθανές προσβολές που υπήρχαν.

Η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί πως αυτές οι διορθωτικές κινήσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ εκτιμά πως το Υπουργείο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες ως προς την αντιμετώπιση του δάκου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ