ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ιαβέρης για τα τροχαία: Δεν έχουμε παιδεία και δεν φοβόμαστε

0

Στην έλλειψη παιδείας αποδίδει μεταξύ άλλων, το τεράστιο πρόβλημα με τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώνονται στην χώρα μας, ο πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας Τάσος Μαρκουίζος, ο γνωστός Ιαβέρης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη.

Αναφέρθηκε στο μακελειό στην άσφαλτο τα τελευταία 60 χρόνια με 150.000 νεκρούς και 350.000 ανάπηρους, κάνοντας λόγο για κανονική γενοκτονία. "Όλοι αυτοί δεν θα κάνουν παιδιά. Χάσαμε 1,5 εκατομμύριο νέους Έλληνες".

Αναφερόμενος στον ΒΟΑΚ είπε ότι η Κρήτη φυσικά και πρέπει να έχει έναν ασφαλή δρόμο με διαχωριστικό στηθαίο, ωστόσο από τη στιγμή που αυτός δεν υπάρχει ακόμα, δεν έχουμε άλλοθι να σκοτωνόμαστε. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να οδηγούμε ανάλογα με τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Άλλωστε τα περισσότερα δυστυχήματα γίνονται μέσα στις πόλεις και με χαμηλές ταχύτητες".

"Δεν είναι τροχαία ατυχήματα, είναι τροχαία εγκλήματα. Ο ανεγκέφαλος, τύφλα στο μεθύσι από τις τσικουδιές, που τρέχει με 60 μέσα σε κατοικημένη περιοχή, δεν κάνει παράβαση του ΚΟΚ, κάνει έγκλημα από πρόθεση".

Δεν έχουμε αυτοεκτίμηση σαν λαός. Δεν νιώθουμε φόβο. Ακούμε την είδηση ότι σκοτώθηκε κάποιος και το δεχόμαστε παθητικά, εκτιμώντας ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ σε μας. Και οδηγούμε χωρίς ζώνη, με φραπέ και τσιγάρο, βρίζουμε, τρέχουμε σαν τρελοί, παραβιάζουμε το κόκκινο. Και το παιδί μας βλέπει αυτή την οδηγική συμπεριφορά και παίρνει παράδειγμα. Γιατί όλα ξεκινάνε μέσα από την οικογένεια. Δεν σκεφτόμαστε τα παιδιά μας, δεν υπολογίζουμε τη ζωή μας, δεν έχουμε αυτοεκτίμηση".

Ο Ιαβέρης, αναφέρθηκε επίσης για τον τρόπο εξέτασης για την απόκτηση διπλώματος λέγοντας: "Ξεκίνημα, σταμάτημα, οπισθογωνία, που απαγορεύεται. Παρκαδόρους βγάζει το σύστημα εξέτασης, όχι οδηγούς"

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ιαβέρη στο Ράδιο Κρήτη:

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/709222951&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ