ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κώστας Βαρουχάκης: Αγωνίστηκε 32 ώρες σε… υπερ-τρίαθλο για το σχολείο της περιοχής του

0

Ο Κώστας Βαρουχάκης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς έδωσε τον «αγώνα της «ζωής του», προκειμένου να βοηθήσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο της περιοχής του, στα Κατουφιανά Γραμβούσας Κισσάμου.

Ο κρητικός που τερμάτισε μετά από περισσότερο από 32 ώρες εργάζεται ως τσαγκάρης και παλαιότερα ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

Το θέμα προβλήθηκε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗTV.

Έτρεξε για πάνω από 32 ώρες στο «υπερ-τρίαθλο» (διπλή απόσταση από το τρίαθλο) σε αγώνα στην Λιθουανία, και συνολικά έκανε 7.6 χιλιόμετρα κολύμπι, 360 χιλιόμετρα με το ποδήλατο και 84 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Χρειάστηκε και την βοήθεια της συζύγου του στο τέλος, όταν οι ομάδες υποστήριξης είχαν το δικαίωμα να βοηθήσουν τους αθλητές στα τελευταία χιλιόμετρα και με την ελληνική σημαία κατάφερε να τερματίσει.

«Το κίνητρο μου ήταν πολύ μεγάλο και έδωσα την ψυχή μου να τερματίσω, δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή όμως να τα παρατήσω. Στο σχολείο δεν έχουν πρόσβαση τα παιδιά ούτε να πάνε στην τουαλέτα, το αυτονόητο δηλαδή και δεν υπάρχει υπόστεγο. Όταν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες, τα παιδιά αναγκάζονται να μένουν μέσα στις αίθουσες.»

«Οι τελευταίες 4 ώρες ήταν πολύ δύσκολες, ένιωθα πως αν κάνω διάλειμμα δεν θα μπορέσω να συνεχίσω μετά. Στο τέλος είχα σπασμούς και ανέβασα και πυρετό.»

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ