ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Thomas Cook: Αγωνία για το μέλλον της εταιρείας - Τι συμβαίνει στην Κρήτη;

0

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του στις ΗΠΑ υπέβαλε ο κολοσσός Thomas Cook. Πρόκειται για μεγάλη εταιρεία με 178 χρόνια παρουσίας στο χώρο του τουρισμού η οποία συνεργάζεται εδώ και χρόνια και με ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα και την Κρήτη.

H Thomas Cook αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο tour operator στην Ευρώπη. Μέσω της εταιρείας έχουν κλείσει πακέτα διακοπών Γερμανοί, Πολωνοί ,Τσέχοι και Βέλγοι στην Ελλάδα και την Κρήτη και τα περισσότερα ξενοδοχεία στο Ηράκλειο συνεργάζονται με τον εν λόγω tour operator.

Ψυχραιμία στην Κρήτη

Ωστόσο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κολοσσός, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ξενοδόχοι και ο Σύνδεσμος ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης για παρενέργειες στην τοπική αγορά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη «οι ξενοδόχοι ρωτούν για το θέμα και υπάρχει αγωνία, αλλά εάν ποτέ χρεοκοπήσει η εταιρεία θα ήταν σαν να είχε κηρυχτεί πόλεμος: τόσο σπάνιο ενδεχόμενο θεωρείται. Προς το «παρών» δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα κυλούν ομαλά και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν «ξεκρέμαστοι» τουρίστες στην Κρήτη. Παρακολουθούμε τα γεγονότα».

«Συνεπής η εταιρεία στο νησί μας»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη «προς το παρών η Κρήτη δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα. Η εταιρεία είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της σε όλους τους προμηθευτές και δεν αντιμετωπίζεται κανένα πρόβλημα στο νησί μας. Η εταιρεία θα βρει το δρόμο της στην τοπική αγορά».

Όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το Άρθρο 15 στο οποίο ζήτησε να υπαχθεί ο κολοσσός, προφυλάσσει τις ξένες εταιρείες από αγωγές των Αμερικανών πιστωτών ενώ αναδιοργανώνονται σε μια άλλη χώρα. Η αίτηση ενδεχομένως να ενεργοποιήσει επίσης την πληρωμή της ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας από το χρέος της Thomas Cook.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian εάν η εταιρεία δεν τα καταφέρει και καταρρεύσει θα έθετε σε κίνδυνο 20.000 θέσεις εργασίας, οι 9.000 μόνο στη Μ. Βρετανία. Eνδεικτικά η εταιρεία έχει περίπου 600.000 πελάτες σε διακοπές στην Ευρώπη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ