ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ποιες εθνικότητες ήταν πρώτες σε κρατήσεις τον Ιούλιο – Τι έγινε στην Κρήτη

0

H ιταλική αγορά ήταν η κυριότερη αγορά για την Ελλάδα τον Ιούλιο του 2019, για δεύτερη φορά φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, που δημοσιεύει το Στατιστικό Δελτίο Αυγούστου του Sete Intelligence.

Η βρετανική αγορά υποχώρησε στη δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση διατηρήθηκε η αγορά της Γερμανίας. Στην τέταρτη θέση, βρέθηκε για πρώτη φορά το 2019, η αγορά της Σερβίας ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε η τουρκική αγορά. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, το Ην. Βασίλειο, η Ιταλία και η Γερμανία διατήρησαν τη θέση τους στο top-5 των χωρών ενώ βελτίωση της θέσης τους κατέγραψαν η Σερβία και η Τουρκία.

Για τους Γερμανούς τουρίστες, ο προορισμός της Αθήνας διατηρείται σταθερά στην πρώτη θέση από την αρχή του χρόνου. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, στη δεύτερη θέση διατηρήθηκε η χώρα Μυκόνου, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Θεσσαλονίκη. Στην τέταρτη θέση διατηρήθηκε το Ρέθυμνο, στην πέμπτη θέση η Χερσόνησος (Ηράκλειο Κρήτης) και στην έκτη θέση το Φαληράκι. Στην έβδομη θέση υποχώρησαν τα Φηρά, ενώ στην όγδοη θέση βρέθηκε η Καρδάμαινα. Η δεκάδα συμπληρώνεται με την Οία στην ένατη θέση και τη Γεωργιούπολη στη δέκατη.

Στην πρώτη θέση προτίμησης της βρετανικής αγοράς τον Ιούλιο ανέβηκε Αθήνα, στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Λαγανάς και στην τρίτη θέση υποχώρησε η χώρα της Μυκόνου σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019. Στην τέταρτη θέση υποχώρησαν τα Φηρά και στην πέμπτη η πόλη της Ρόδου. Στην έκτη θέση διατηρήθηκε το Καμάρι και στην έβδομη θέση η πόλη της Κέρκυρας. Στην όγδοη και ένατη θέση βρέθηκαν 2 νέοι προορισμοί της βρετανικής αγοράς για το 2019, το Σιδάρι και το Τσιλιβί. Τέλος, στη δέκατη θέση υποχώρησε η Καρδάμαινα.

Για τους Ιταλούς τουρίστες, η πρώτη πεντάδα των προορισμών παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Στην πρώτη θέση προτίμησης της ιταλικής αγοράς τον Ιούλιο διατηρήθηκε η χώρα της Μυκόνου, στη δεύτερη θέση η Αθήνα, στην τρίτη θέση το Καμάρι, στην τέταρτη θέση τα Φηρά και στην πέμπτη η πόλη της Ρόδου. Στην έκτη θέση ανέβηκε η χώρα της Σκιάθου και στην έβδομη υποχώρησε η Περίσσα. Η δεκάδα της ιταλικής αγοράς συμπληρώνεται με το Φαληράκι και 2 προορισμούς των Ιόνιων Νησιών την πόλη της Κέρκυρας και το Λαγανά.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ