ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ημερίδα Ανάλυσης Ιατρικών Εργαστηριακών και Κλινικών Δεδομένων στο Ρέθυμνο

0

Το Εργαστήριο Κοινωνικής Στατιστικής και Πολιτικής Έρευνας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Π.Κ. προσφέρει δωρεάν Ημερίδα Ανάλυσης Ιατρικών Εργαστηριακών και Κλινικών Δεδομένων σεμιναριακού χαρακτήρα, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, στο Ρέθυμνο.

Τα δεδομένα θα αναλυθούν τόσο με το στατιστικό πρόγραμμα SPSS (πρωινή συνεδρίαση) όσο και με το STATA (απογευματινή συνεδρίαση).

Οι θεματικές περιοχές που θα αναπτυχθούν, αφού προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος των παραδοχών (assumptions), είναι οι εξής:

Kaplan-Meier Survival Analysis.

Cox Regression Analysis.

ROC curves.

Binomial Logistic Regression Analysis.

Accordance Coefficients. Cohen’s Kappa.

Repeated Measures Models. Paired t-test.

One sample t-test.

Οι Γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, του ΠΑΓΝΗ, του Βενιζελείου, οι Ερευνητές από τη Νοσηλευτική Σχολή του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και οι υποψήφιοι Διδάκτορες των Επιστημών της Υγείας, προφανώς είναι οι καλεσμένοι μας.

Ωστόσο, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα με e-mail στην υπ. Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης κ. Ειρήνη Μαρκάκη που έχει την ευθύνη της γραμματειακής υποστήριξης της ημερίδας [[email protected] κιν. 6987089617], το αργότερο μέχρι το Σάββατο 5-10-19.

«Το Εργαστήριό μας επιδιώκει το διάλογο με τους Κοινωνικούς Επιστήμονες. Κι αυτό είναι γνωστό από παλιά. Επιδιώκουμε επίμονα και συστηματικά την ώσμωση των επιστημονικών αντικειμένων. Θέλουμε να παραδώσουμε στα χέρια των Κοινωνικών Επιστημόνων τα πραγματικά εργαλεία της στατιστικής ανάλυσης, ενώ από τους τελευταίους επιζητούμε τις θεωρητικές αφετηρίες της Έρευνας. Στο πλαίσιο του ως άνω διαλόγου, θα αναπτύξουμε τις συγκεκριμένες στατιστικές διαδικασίες που προαναφέρθηκαν, με άμεση αναφορά στο πότε, και κάτω από ποιες συγκεκριμένες συνθήκες, εκάστη εξ αυτών, εφαρμόζεται. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην Ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Σε κάποια στροφή του ερευνητικού δρόμου, οι Εισηγητές της ημερίδας, ίσως υποδαυλίσουν και αιρετικές απόψεις.

Όπως για παράδειγμα, “Μήπως τελικά, τα πάντα, μαθηματικά μοντέλα, τεχνικές, διαδικασίες κτλ, όλα, όλα, θυσιάζονται στο βωμό της Ερμηνείας;”» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα, σε νεότερη ανακοίνωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ