ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ο "Κρητικός" από τη Βρετανία, η Ογκολογική Κλινική Παίδων και το...50 ετών μούσι

0

Είναι μια συμβολική κίνηση με μεγάλη κοινωνική αξία.

Πρόκειται για την απόφαση που έλαβε ο 71χρονος Χρήστος, Chris Moorey Βρετανός στην καταγωγή, αλλά και «Ελουντιανός» πλέον, αφού διαμένει πολλά χρόνια στην Ελούντα, ο οποίος αποφάσισε να κάνει μια ξεχωριστή καμπάνια δωρεών για να συγκεντρώσει χρήματα για την ογκολογική κλινική παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Ο πιο ευρηματικός τρόπος που είχε, ήταν να αλλάξει ο ίδιος όψη, ξυρίζοντας το μούσι του για πρώτη φορά, μετά από μισό αιώνα!

Με τον τρόπο αυτό δείχνει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως η αγάπη για τα παιδιά, για τον συνάνθρωπο και τη ζωή μπορεί να είναι πιο δυνατή, από κάθε συνήθεια που έχουμε ως άνθρωποι ή κάθε αγαθό.

Στο κείμενο που έστειλε ως μήνυμα στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, αναφέρει:

«Είμαι Βρετανός πολίτης και διαμένω μόνιμα στην Ελούντα. Είμαι 71 ετών. Δεν έχω ξυρίσει το μούσι μου ποτέ, για 50 συναπτά έτη. Το ξύρισα, προκειμένου να συγκεντρώσω χρήματα για την Κλινική Ογκολογίας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Εάν κάποιος θέλει να συνεισφέρει, μπορεί να το κάνει στο British Food Shop, στο δρόμο της Κριτσάς, στο Rudi‘s bar και το Kaaren‘s barστην Ελούντα».

Ο Κρις αποφάσισε να στηρίξει με το δικό του, συμβολικό, αλλά διακριτό τρόπο, τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Καταφέρνει με την στάση και την συμπεριφορά του να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της κοινωνίας και τα συναισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς που έχει κάθε άνθρωπος και ήδη στο στενό και κοντινό του περιβάλλον που είναι γνωστό, η ιδέα του βρίσκει ανταπόκριση.

Στο νεότερο μήνυμα που ανάρτησε, ενημερώνοντας τους φίλους του για τις εξελίξεις, γράφει:

«Σύντομη ενημέρωση. Οι δωρεές υπερβαίνουν μέχρι στιγμής όλες τις προσδοκίες: πάνω από 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που εισπράχθηκαν στο Just Giving στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχω αρκετές υποσχέσεις για χρήματα που δεν έχω συλλέξει ακόμη, κι έτσι ποιος ξέρει πού θα τελειώσει αυτό; Ένας δημοσιογράφος φίλος βρίσκεται σε συζήτηση με την ημερήσια εφημερίδα της Ελλάδας «ΑΝΑΤΟΛΗ» για να συμπεριλάβει μια σύντομη έκθεση στο έγγραφο! Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν μέχρι στιγμής, τόσο τους συμπατριώτες όσο και τους Έλληνες. Είμαι συγκινημένος από τη γενναιοδωρία σας. Ευχαριστώ επίσης για όλα τα θετικά σχόλια για την εμφάνισή μου! Συμφωνώ ότι μάλλον φαίνομαι λίγο νεότερος, αλλά θα μεγαλώσω και πάλι στο μέλλον».

Ασφαλώς, είναι μια εξαιρετικά πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία. Μαρτυρεί την διάθεση για προσφορά στον τόπο και ειδικά στα παιδιά που δοκιμάζονται από την σοβαρότερη ασθένεια. Όσοι θέλουν μπορούν να στηρίξουν είτε στο ιντερνετικό σύστημα συγκέντρωσης, είτε στα σημεία συλλογής που έχει ανακοινώσει ο ίδιος. Για την εξέλιξη θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

ΑΝΑΤΟΛΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ