ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αρ. Συγγελάκης: «Η Ελλάδα ουδέποτε έχει παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών»

0

«Ο αγώνας της Ελλάδας κλιμακώνεται εδώ και δεκαετίες έτσι σήμερα το πόρισμα της υπηρεσίας ερευνών του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου πανηγυρικά παραδέχεται ότι η Ελλάδα ουδέποτε έχει παραιτηθεί ούτε καν σιωπηρώς.

Οι γερμανικές οφειλές δεν παραγράφονται και μάλιστα μνημονεύει τις ενέργειες που έκαναν οι ελληνικές κυβερνήσεις ώστε το θέμα να κρατείται ανοιχτό, επίκαιρο και να μπορούμε σήμερα να το θέτουμε ξανά» δήλωσε μεταξύ άλλων στο ράδιο Λατώ και το Νίκο Σγουρό ο Αριστομένης Ι. Συγγελάκης Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας

«Σε κάθε περίπτωση όταν γερμανικό επίσημο όργανο δικαιώνει την ελληνική θέση και αποδομεί πλήρως την θέση των τελευταίων ετών της Γερμανίας η οποία έλεγε ότι το θέμα έχει οριστικά κλείσει είναι πάρα πολύ θετικό. Υπάρχει βέβαια και μια παλαιότερη πάρα πολλή σημαντική έκθεση της επιστημονικής επιτροπής του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου από την 6/2/2014 όπου εκεί για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες καταρρίπτονταν τα επιχειρήματα της γερμανικής πλευράς , όμως τώρα για πρώτη φορά με σαφήνεια παροτρύνετε η γερμανική κυβέρνηση να διευθετήσει το ζήτημα κι αν δεν μπορέσει πολιτικά, η έκθεση δείχνει ξεκάθαρα την δικαστική οδό» τονίζει ο κ.Συγγελάκης συμπληρώνοντας παράλληλα «μετά από αυτήν την έκθεση δε μπορεί πλέον η Γερμανία να αποποιηθεί την ευθύνη. Δεν μπορεί να γλιτώσει από αυτή τη διεκδίκηση εφόσον βέβαια η ελληνική πλευρά με σοβαρό, σταθερό, μεθοδικό τρόπο και με αποφασιστικότητα θέσει επίσημα ξανά το θέμα και προχωρήσει σε όλες τι αναγκαίες ενέργειες διεκδίκησης».

Για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει από τώρα και πέρα η Ελληνική κυβέρνηση ο κ Συγγελάκης δήλωσε «Το ιστορικό ψήφισμα της 17ης Απριλίου 2019 ένα ψήφισμα που ψηφίστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ που δεσμεύει τους πάντες. Θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του εθνικού σχεδίου διεκδίκησης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει δικαίωμα και ευθύνη στο ταξίδι του στην Γερμανία και τη συνάντηση του με την Αγκελα Μέρκελ τον επόμενο μήνα κατόπιν και αυτού του εγγράφου βόμβα του ίδιου του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου να θέσει επίσημα το θέμα χωρίς να θεωρήσει ότι αυτό μπορεί να επισκιάσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Όποιος αγωνίζεται δικαιούται να ελπίζει και στη δικαίωση του».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ