ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Παράνομη κατοχή άγριων πτηνών από ιδιώτη στο Μάλεμε

0

Ο έλεγχος στην περιοχή έγινε από το Δασονομείο Χανίων μετά από καταγγελία για παράνομη κατακράτηση ειδών άγριας ορνιθοπανίδας

Για την κατοχή άγριων πουλιών συνελήφθη ένας κάτοικος του Μάλεμε στον οποίο ασκήθηκε δίωξη. Ο έλεγχος στην περιοχή έγινε από το Δασονομείο Χανίων μετά από καταγγελία για παράνομη κατακράτηση ειδών άγριας ορνιθοπανίδας.

Συγκεκριμένα μέσα σε μεγάλα σιδερένια κλουβιά που διατηρούσε ο κατηγορούμενος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 γεράκια, 4 φασιανοί, 15 πέρδικες, 3 κουκουβάγιες, 1 ορτύκι, 1 τρυγόνι, 2 κοτσύφια.

"Όλα αυτά είναι είδη άγριας ορνιθοπανίδας και απαγορεύεται η σύλληψη και η αιχμαλωσία τους. Επίσης βρέθηκαν 15 μικρά παπαγαλάκια που δεν ανήκουν στα είδη της άγριας ορνιθοπανίδας αλλά θα πρέπει να έχουν έγγραφα νομιμότητας με βάση τη νομοθεσία» μας ανέφεραν από την Δασική Υπηρεσία Χανίων που πραγματοποίησε τον σχετικό έλεγχο. Από τη Δασική υπηρεσία ζητήθηκε η συνδρομή των ορνιθολόγων τους Μουσείου Φυσικής Ιστορίαςα Κρήτης προκειμένου να ελεγχθεί η ευζωία των πτηνών και αν δύναται κάποια από αυτά να απελευθερωθούν άμεσα. Σε βάρος του κατηγορούμενου συντάχθηκε δικογραφία και έγινε κατάσχεση των πτηνών".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ