ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δικαστήρια Κρήτης: Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται & που τοποθετούνται;

0

Όλες οι ανακατατάξεις στα δικαστήρια της Κρήτης - Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και που τοποθετούνται;

Επιστροφές, αλλά και… αποχωρήσεις έχουμε στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις των Ανώτατων δικαστικών συμβουλίων του Αρείου Πάγου.

Μετά την πρόσφατη απόφαση περί προαγωγής της εφέτη Μερόπης Τζουγκαράκη στο βαθμό του προέδρου Εφετών, η εκ Χανίων καταγόμενη δικαστική λειτουργός τοποθετείται στο Εφετείο Κρήτης (με έδρα τα Χανιά), όπου θα υπηρετεί πλέον πρόεδρος Εφετών.

Εξάλλου, η επίσης άρτι προαχθείσα σε πρόεδρος Εφετών, Θεονύμφη Λυράκη παραμένει στο Ηράκλειο και το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, όπου τοποθετείται ως πρόεδρος Εφετών.

Η κ. Λυράκη ουσιαστικά τοποθετείται στην θέση που άφησε «ορφανή», μετά την προαγωγή του σε αρεοπαγίτη, ο πρόεδρος Εφετών, Νικόλαος Βεργιτσάκης.

Αποχωρήσεις

Αποχωρήσεις, ωστόσο, έχουμε και στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Η νυν προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, κ. Αντωνία Μπαχαντάκη, αλλά και η κ. Ανδρονίκη Αθανασιάδη, που αμφότερες προήχθησαν πρόσφατα από πρόεδροι πρωτοδικών σε εφέτες, αποχαιρετούν το Ηράκλειο: Η κ. Μπαχαντάκη τοποθετήθηκε στο Εφετείο Ναυπλίου, ενώ η κ. Αθανασιάδη στο Εφετείο Πατρών.

Εξάλλου, στα… πάτρια εδάφη επιστρέφουν οι Ηρακλειώτες εφέτες, κ.κ. Γιάννης Γερωνυμάκης και Αγγελική Δέτση, οι οποίοι μετατίθενται στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, καλύπτοντας ουσιαστικά τις θέσεις που έμειναν κενές μετά τις προαγωγές των Θεονύμφης Λυράκη και Μερόπης Τζουγκαράκη.

Σημειώνεται ότι και οι δυο τους υπηρετούσαν το τελευταίο διάστημα στο Εφετείο Πειραιώς.

Τέλος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λασιθίου, κ. Άγγελος Μαντζιάρας αποχαιρετά τη Νεάπολη, καθώς μετατίθεται στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνουμε ότι όλες οι παραπάνω «αλλαγές», ισχύουν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, τον Σεπτέμβριο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ