ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Υπογραφή σύμβασης Σχεδίου Διαχείρισης υδραυλικών έργων στην Κρήτη

0

Ανατέθηκε η εκπόνηση της μελέτης: «Σχέδιο διαχείρισης (Master Plan) των υδραυλικών έργων Κρήτης», με την υπογραφή της σύμβασης με τον τελικό μειοδότη του Διαγωνισμού «Ένωση Οικονομικών Φορέων: «ΕΜΒΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε., δ.τ. ΕΜΒΗΣ Α.Ε.» - «ΛΑΖΑΡΟΣ Σ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δ.τ. ΥΔΡΟΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ Α.Ε.» - «ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» - «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΓΑΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» - «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΠΠΑΣ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ». Η σύμβαση είναι συνολικού προϋπολογισμού 257.025,00 € προ Φ.Π.Α. και ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης είναι δώδεκα μήνες.

Το αντικείμενο της σύμβασης  αποτελείται από δύο τμήματα.

  1. Στο τμήμα 1:

Θα υλοποιηθεί η «Εκπόνηση Γενικού Διαχειριστικού Σχεδίου (Master Plan) Ύδρευσης - Άρδευσης νήσου Κρήτης» η οποία περιλαμβάνει δύο φάσεις:

Α φάση: Απογραφή της υπάρχουσας υποδομής σε υδραυλικά έργα (Αποτύπωση – Ανάλυση – Αξιολόγηση υφιστάμενης κατάστασης)

Β φάση:  Εκπόνηση ειδικής διαχειριστικής μελέτης για τη νήσο Κρήτη, με τα ακόλουθα τμήματα:

  • Προτάσεις διαχείρισης υδροδοτικού συστήματος Κρήτης – Προβλέψεις μελλοντικής ζήτησης
  • Προτάσεις και Προγράμματα Υλοποίησης Έργων αναβάθμισης υδροδοτικού συστήματος
  • Πρόταση Διαχείρισης της ζήτησης και κοστολόγησης της παροχής υπηρεσιών νερού ύδρευσης
  • Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – Οριστικοποίηση Master Plan
  1. Στο τμήμα 2:

Θα υλοποιηθεί η «Εκπόνηση Γενικού Διαχειριστικού Σχεδίου (Master Plan) Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας νήσου Κρήτης» με στόχο να εντοπισθούν και να ιεραρχηθούν τα απαιτούμενα Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας σε επίπεδο Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης σε 2 φάσεις:

Α φάση: Ζώνες Δυνητικού Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας

Β φάση: Το υπόλοιπο του Υδατικού Διαμερίσματος

Με τα εξής στάδια:

  • Καταγραφή και Οργάνωση της υπάρχουσας πληροφορίας
  • Αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης
  • Πρόταση διαχείρισης και αντιμετώπισης πλημμυρικού κινδύνου
  • Σύνταξη μητρώων και δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων τα οποία εντάσσονται στις κατηγορίες μέτρων προστασίας και πρόληψης, του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Φώτης Καζάσης αναφερόμενος στην σημασία της εκπόνησης του Γενικού Διαχειριστικού Σχεδίου Κρήτης δήλωσε ότι: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική θεσμική παρέμβαση η οποία τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν τα συναρμόδια Υπουργεία και Οργανισμοί. Σκοπός είναι να καταλήξουμε στη στρατηγική μελέτη η οποία θα αποτελέσει για τα επόμενα χρόνια το εργαλείο προτεραιοποίησης και διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων για τα μεγάλα υδραυλικά και αντιπλημμυρικά έργα της Κρήτης υπό το πλαίσιο της ενιαίας διαχείρισής τους.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ