ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Μήνυμα της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης προς το νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο

0

Σεβασμιώτατε,

Εκφράζοντες τα συναισθήματα των μελών της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, επιτρέψτε μας να Σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια, για την εκλογή Σας, στην θέση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.

Η χαρά και η συγκίνηση μας, είναι μεγάλη, αφού η επιλογή Σας για τον Ιστορικό Θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, έρχεται να αναπληρώσει την Χηρεύουσα θέση που άφησε κενή η εκδημία του Μακαριστού, επίσης συντοπίτη μας, Στυλιανού Χαρκιανάκη, ο οποίος χάρισε σ’ ολόκληρο τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, ένα λαμπρό ποιμαντορικό έργο, έπι σαράντα έτη.

Σεβασμιώτατε, όλοι εμείς σήμερα, δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Θεό, που μας αξίωσε να Σας υποδεχτούμε εντός ολίγου, ως «Ποιμενάρχη μας». Η λαμπρή Εκκλησιαστική πορεία Σας, οι σπουδές Σας, η προσφορά Σας στα παιδαγωγικά και στα εκκλησιαστικά θέματα, τόσο στην Εκκλησία της Κρήτης, όσο και στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, είναι βαριές περγαμηνές που θα Σας συντροφεύσουν στην εδώ πορεία Σας.

Το ποιμαντικό έργο στην Εκκλησία της Αυστραλίας, είναι δύσκολο και προσευχόμαστε στον Κύριο να Σας έχει δυνατό να επιτύχετε στους στόχου Σας. Παράλληλα εμείς οι Κρητες της Μελβούρνης υποσχόμαστε να συμβάλουμε στο έργο Σας με όλη τη δύναμη μας.

Ο Ελληνισμός γενικότερα, της Αυστραλίας, τέσσερις γενιές, θα είναι δίπλα Σας,  διότι αρέσκεται να ακολουθεί πιστά το έργο των ιεραρχών του, όταν εκείνοι τον εμπνέουν και τον καθοδηγούν.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πλείστοι των νέων μας, μιλούν, τραγουδούν, χορεύουν, σκέπτονται και συμπεριφέρονται ως Ορθόδοξοι Έλληνες.

Κλείνοντας αυτή την πρώτη μας επαφή, Σας ενημερώνουμε ότι ανυπομονούμε να Σας υποδεχτούμε για την επίσημη ενθρόνιση Σας και να αναφωνήσουμε Άξιος, Άξιος, Άξιος!

Σας υποβάλουμε τα σέβη μας,

Για την

Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης,

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Νικολακάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ