ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έντονες διαμαρτυρίες για το "μπλακ άουτ" στο ίντερνετ εδώ και 3 εβδομάδες

0

Μπλακ άουτ στο internet εδώ και 20 ημέρες με ανυπολόγιστες ζημιές για επαγγελματίες και αγρότες κατήγγειλαν σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη κάτοικοι που διαμένουν νότια του νομού Ηρακλείου μέχρι την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τον κ.Δ.Μητσόπουλο που μίλησε στην εκπομπή εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου με μεγάλη περιοχή από την Ψαρή φοράδα μέχρι την Ιεράπετρα το οι γραμμές του internet έχουν νεκρώσει εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και τις ζημιές που έχουν υποστεί τα δίκτυα και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τις αποκαταστήσει.

Αυτό είπε ο κ.Μητσόπολος που μίλησε και εκ μέρους άλλων κατοίκων και επαγγελματιών έχει μεγάλες συνέπειες για την οικονομία των περιοχών που έχουν υποστεί αυτή την ζημιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει μηχανήματα pos δεν μπορούν να εισπράξουν χρήματα από κάρτα για αγορές με αποτέλεσμα να χάνουν πελάτες που χρησιμοποιούν συνήθως το πλαστικό χρήμα.

Υπάρχουν τουρίστες επεσήμανε που φεύγουν χωρίς να ψωνίσουν κάτι από την περιοχή καθώς δεν διαθέτουν μετρητά παρά μόνο χρεωστική ή πιστωτική κάρτα αλλά και πολλοί ντόπιοι. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές μέσω internet για πληρωμές ή οτιδήποτε άλλο ενώ και οι αγρότες που έχουν τοποθετήσει διάφορα συστήματα στις καλλιέργειές τους δεν μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά.

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών μέχρι στιγμής δεν έχουν εισακουστεί,παρά το γεγονός ότι πολλοί έχουν επικοινωνήσει με την εταιρία τηλεπικοινωνιών που κάποτε ανήκε στο δημόσιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ