rethemnos-sprite
ΚΡΗΤΗ

Τουριστικό ρεύμα από Σερβία για Κρήτη

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό της Κρήτης παρατηρείται από την αναπτυσσόμενη αγορά την Σερβίας, όπως καταγράφηκε στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT 2019 στο Βελιγράδι.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην έκθεση, με στόχο την προβολή της Κρήτης και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο νησί.

Το περίπτερο της Περιφέρειας βρισκόταν στο χώρο του ΕΟΤ απ’ όπου πέρασαν κορυφαίοι του τουριστικού κλάδου, μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, αντιπροσωπείες – φορείς του τουρισμού τους οποίους υποδέχτηκαν και μίλησαν μαζί τους οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης και η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Οι εκπρόσωποι του τουρισμού, των ΜΜΕ και οι χιλιάδες επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας ενημερώθηκαν για την ιστορία τις ομορφιές της Κρήτης, ενώ παράλληλα γεύτηκαν εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα. Ο ΕΟΤ παράλληλα είχε οργανώσει εκδηλώσεις με μουσική και χορό, όπου οι επισκέπτες δοκίμαζαν ποτά και εδέσματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έντυπα που αφορούσαν την Ορθοδοξία, όπως και τον χάρτη του νησιού. Οι Σέρβοι προτιμούν να αναζητούν πληροφορίες σε έντυπη μορφή.

Ορισμένοι επισκέπτες επιθυμούσαν αναλυτικές προτάσεις για το πώς θα οργανώσουν την παραμονή τους στο νησί και να δουν όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα. Αν και η πλειοψηφία όσων επιθυμούσαν να έρθουν στο νησί, θα έκλεινε πακέτο με πτήση charter από Βελιγράδι, κάποιοι αναζητούσαν εναλλακτική λύση με πλοίο ώστε να έρθουν με δικό τους όχημα από Σερβία.