ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη

0

Συνάντηση σε θετικό κλίμα είχε προ ολίγου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο επίμαχο ζήτημα του αεροδρομίου στο Καστέλι και τις καθυστερήσεις υλοποίησής του. Αναφέρθηκαν δε στις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι κάνουν λόγο για σοβαρές περιβαλλοντολογικές συνέπειες και για άδικες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών τους, αντιδρώντας στη δημιουργία του αεροδρομίου. Επιπλέον συζήτησαν αναφορικά με την έλλειψη διασύνδεσης των οδικών προσβάσεων του νέου αεροδρομίου Καστελίου με το Βόρειο και Νότιο Οδικό άξονα της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για υποστελέχωση  και ελλιπείς λειτουργίες των υπηρεσιών του Δήμου ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο δημογραφικό ζήτημα της περιοχής αφού ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας συγκεντρώνει χαμηλή δημογραφική εξέλιξη, με αποτέλεσμα να ανήκει στους πρώτους δήμους σε γήρανση πληθυσμού στη χώρα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας ήταν εποικοδομητική, επισημαίνοντας: «Το αεροδρόμιο στο Καστέλι θα δώσει ώθηση ανάπτυξης στην τοπική οικονομία. Κατά τη περίοδο κατασκευής του αεροδρομίου θα δημιουργηθούν 1500 θέσεις εργασίας ενώ με την διαμόρφωση του νέου διεθνούς αεροδρομίου θα αναπτυχθούν παραγωγικά και οικιστικά η ευρύτερη περιοχή του Καστελίου, δημιουργώντας κι άλλες θέσεις απασχόλησης. Δεν θέλουμε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας αλλά και άλλοι δήμοι του νησιού να είναι «γερασμένοι». Οι νέοι χρειάζονται ευκαιρίες για να εργαστούν και να προκόψουν στο τόπο τους και το εμβληματικό αυτό έργο θα συμβάλλει ακριβώς προς αυτή τη κατεύθυνση».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ