ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τα παράπονά τους στον Πρόεδρο - Επί τάπητος αγροτικά και ασφαλιστικά προβλήματα

0

Ευρεία σύσκεψη στο Τυμπάκι παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, αγροτών και κτηνοτρόφων.

Μετά την πολύωρη επίσκεψη στα χωριά της Μεσαράς, στη Γεωργική Σχολή, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Ιερά Μονή Καλυβιανής, ο πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζει την περιοδεία του με ευρεία σύσκεψη στο Τυμπάκι παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η σύσκεψη αφορά στον πρωτογενή τομέα και πραγματοποιείται στο παλιό δημαρχείο Τυμπακίου.

Ο δήμαρχος, Γ. Αρμουτάκης σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη:

" Θέλουμε έργα και υποδομές για να μην ερημοποιηθεί ο τόπος. Πρέπει να γίνει η εκτροπή του πλατύ Ποταμού. Εύχομαι να ευοδωθεί ο αγώνας σας για να μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος. Τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη", είπε ο δήμαρχος Φαιστού, δωρίζοντας του τον δίσκο της Φαιστού.

Τα παράπονά τους στον Πρόεδρο - Επί τάπητος αγροτικά και ασφαλιστικά προβλήματα

Τα παράπονά τους στον Πρόεδρο - Επί τάπητος αγροτικά και ασφαλιστικά προβλήματα

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για τολμηρή πολιτική "για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε η επόμενη κυβέρνηση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουνε να αντιμετωπίσουμε, αλλά έχουμε τις ικανότητες να τα καταφέρουμε. Να υπάρξει έντιμη συνεργασία όλων των φορέων".

Δεσμεύτηκε για:

-αναβάθμιση αγροτικών προϊόντων και της προστιθέμενης αξίας τους. Είναι μονόδρομος

Σύνδεση πρωτογενούς τομέα με τουρισμό και πολιτισμό.

Η Κρήτη είναι ο ιδανικός προορισμός για να μπορεί να πουλάει εμπειρίες στους τουρίστες.

-χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον βιώσιμης ανάπτυξης.

Για φορολογία: η αύξηση της φορολογίας δημιουργεί φοροδιαφυγή και ανεργία. Η εργασία τότε παύει να αποτελεί κίνητρο κι ενισχύει τη μαύρη εργασία.

"Να κρατήσετε τη δέσμευση μου για μείωση της φορολογίας, μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε.βάθος διετίας, μείωση της φορολογία 29-20% επιχειρήσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών".

Και πρόσθεσε:

"Αδιαπραγμάτευτος στόχος η στήριξη των συνεργατικών σχημάτων, με 10% φορολογικό συντελεστή στα εν λόγω σχήματα. Τα συνεργατικά σχήματα θα πρέπει να εισάγουν την καινοτομία και την εκπαίδευση. Πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση της νέας γενιάς των αγροτών και την επανεκπαίδευση των παλαιότερων".

Σημείωσε ότι οφείλουμε να προσαρμοστούμε στην κλιματική αλλαγή όπως και ο ΕΛΓΑ

"Είμαι διατεθειμένος να δώσω περισσότερες αρμοδιότητες στις περιφέρειες για πραγματική αποκέντρωση".

Μίλησε για ενίσχυση ελέγχων για παράνομες ελληνοποιήσεις και πρόσθεσε ότι θα "πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε στην κατεύθυνση που θέλουμε και στα προϊόντα που πλεονεκτούμε, όπως το κρητικό κρασί που του έχω αδυναμία. Σαχλαμάρα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, δεν απέδωσε τίποτα".

Για το θέμα της λειψυδρίας, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική πολιτική με εθνικό και περιφερειακό σκέλος.

"Να δούμε το θέμα εθνικά. Να δούμε τα υφιστάμενα έργα. Να δούμε πως ξοδεύουμε και πώς χρεωνουμε το νερό"

"Χρειαζόμαστε κι εδώ πιο τολμηρή πολιτική, παραδεχόμενοι ότι το νερό βαίνει μειούμενο. Αλλά και να μην αφήσουμε να χάνεται το νερό", συμπλήρωσε.

Στήριξη των τοπικών προϊόντων, ζήτησε ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης

Από την πλευρά της, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα,κ. Θεανώ Βρέντζου επισήμανε ότι "ο πρόεδρος ξέρει τα προβλήματα και μπορεί να βοηθήσει. Δυστυχώς κανείς δεν έδωσε λύση στο θέμα της δακοκτονίας, πρέπει να υπάρξει πλήρης μεταβίβαση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας, να υπάρξει αποκέντρωση για το θέμα".

Η ίδια του έθεσε το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου από το οποίο, ως γνωστόν, η Κρήτη εξαιρείται...

"Όραμά μας να γίνει η Κρήτη βιολογικό νησί, για να μπορεί να ζει καθένας αξιοπρεπώς", είπε η Θεανώ Βρεντζου

Ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, Ανδρέας Στρατάκης ζήτησε να στηριχθούν έμπρακτα οι συνεταιρισμοί, και να δοθούν κίνητρα στους παραγωγούς

Κοινό αίτημα όλων η μείωση της φορολογίας που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των κρητικών προϊόντων, κάνοντάς τα πιο ελκυστικά.

Τέθηκαν επίσης στο ίδιο τραπέζι θέματα όπως η εξεύρεση υδάτινων πόρων, η σύνδεση τουρισμού και αγροτικού τομέα η οποία θα προσφέρει ποιοτικότερο τουρισμό και η ουσιαστική αξιοποίηση γεωργικών προϊόντων

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης μίλησε για ειλικρινή συνεργασία με τους εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στο μείζον ζήτημα της λειψυδρίας, προτείνοντας "να δούμε και τη λύση της αφαλάτωσης"

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ