ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

700.000 τουρίστες έφερε η TUI φέτος στην Κρήτη

0

Με γεμάτα ξενοδοχεία και την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που είναι αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι κύλησε η φετινή σεζόν για την TUI στην Κρήτη.

Οι πληροφορίες της “Π” αναφέρουν ότι το 2017 μέσω του κορυφαίου τουρ οπερέιτορ, επισκέφθηκαν την Κρήτη περίπου 640.000 τουρίστες, ενώ φέτος ο αριθμός τους θα φτάσει τις 700.000. Η αύξηση εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 7%.

Η TUI, μέσω της Atlantica, λειτουργεί σήμερα έξι ξενοδοχεία στην Κρήτη, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στον Ανισσαρά Χερσονήσου (Sensatori) και το δεύτερο στην Αμμουδάρα (Ακτή Zeus). Οι τελευταίοι πελάτες της θα έρθουν για διακοπές στο νησί στα τέλη Νοεμβρίου οπότε και κλείνει η καλοκαιρινή σεζόν.

Πολύ “last minute” στον ν. Ηρακλείου

Το Ηράκλειο συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς της TUI για τις φθινοπωρινές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από τους Γερμανούς επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι οι Μαγιόρκα, Αττάλεια, Κρήτη (Ηράκλειο), Φουερτεβεντούρα, Γκραν Κανάρια, Ρόδος, Κως, Αίγυπτος (Χουργκάντα), γερμανική ακτή της Βαλτικής και ισπανική ενδοχώρα. Οι 3 πρώτοι προορισμοί, σύμφωνα με την TUI, θεωρούνται στόχοι για μεγάλο όγκο τουριστών, όπου εκτελούνται πτήσεις με υψηλές συχνότητες και υπάρχει επαρκής διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία.

Κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2019

Εντωμεταξύ, ιδιαίτερα νωρίς, όσο ποτέ στο παρελθόν, όπως αναφέρεται, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος στην Αυστρία, ο TUI-Austria, ανοίγει από τώρα τη σεζόν των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2019 για την Ελλάδα, «η οποία σίγουρα θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Αυστριακών για καλοκαιρινές διακοπές, με την αντίστοιχη υψηλή ζήτηση» όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του ομίλου, Λίζα Βέντιγκ.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτός είναι και ο λόγος που ήδη μπορούν να γίνονται κρατήσεις για 55 πτήσεις, από τις οποίες 16 πτήσεις «charter» την εβδομάδα.

Από τη Βιέννη θα υπάρχουν πολλές πτήσεις την εβδομάδα με προορισμούς τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδο, Κω ή Κέρκυρα, ενώ επίσης υπάρχουν ήδη προσφορές προς ελληνικούς προορισμούς με απευθείας πτήσεις από τις αυστριακές πόλεις Γκρατς, Λιντς, Ίνσμπρουκ και σύντομα πρόκειται να παρουσιαστεί το πρόγραμμα πτήσεων από το Σάλτσμπουργκ.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες -αν όχι την πρώτη- θέσεις στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,8 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ