ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«Ανάσα» σε 1.900 ανέργους στην Κρήτη μέσω της κοινωφελούς εργασίας

0

Ανάσα σε περίπου δύο χιλιάδες ανέργους και στην Κρήτη αναμένεται να δώσει το νέο μεγάλο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες

Ανοίγουν από μέρα σε μέρα 30.436 θέσεις εργασίας σε δήμους και φορείς όλης της χώρας μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης που έχει προκηρυχθεί τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να δώσει ανάσα σε πάνω από 1.900 ανέργους και στην Κρήτη.

Οι τελικές δοκιμές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις έχουν γίνει και η ανακοίνωση του προγράμματος είναι θέμα χρόνου.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60.000 άνεργοι σε όλη τη χώρα θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον ελπίζοντας στην εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας έστω και ορισμένου χρόνου.

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων κοινωνικά και οικονομικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι ειδικότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι:

Γεωπόνοι - Δασολόγοι, Κοινωνικοί λειτουργοί - Ψυχολόγοι, Διοικητικοί υπάλληλοι, Μηχανικοί διαφόρων ειδικεύσεων, Κτηνίατροι, Πτυχιούχοι Πληροφορικής, Βιβλιοθηκονόμοι, Αρχαιολόγοι, Νοσηλευτές, τεχνικοί και δεκάδες άλλες πανεπιστημιακής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ