ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: Μετά την Όμικρον ο κορονοϊός θα μοιάζει με την εποχική γρίπη

0

Την πεποίθηση πως μόλις παρέλθει η μετάλλαξη Ομικρον του κορονοϊού τότε η νόσος θα καταστεί απλή όπως η εποχική γρίπη εξέφρασε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Γκέιτς είπε πως «καθώς οι χώρες βιώνουν το κύμα της Όμικρον, τα συστήματα υγείας θα δοκιμαστούν. Τα περισσότερα κρούσματα θα είναι από άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όμως, μόλις η Όμικρον περάσει από μια χώρα, τότε θα υπάρχουν πολύ λιγότερα κρούσματα και ο κορονοϊός θα αντιμετωπίζεται όπως η εποχική γρίπη» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Γκέιτς, που έχει αναφερθεί πολλές φορές στην πανδημία του κορονοϊού, δεν είναι ο πρώτος που κάνει μια τέτοια πρόβλεψη.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, παρότι επικίνδυνη αναμφίβολα, θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόκτηση «φυσικής ανοσίας» από πολλούς ανθρώπους, συμβάλλοντας έτσι να περάσουμε σε μια πολύ λιγότερο σοβαρή, «ενδημική» φάση του κορονοϊού.

Ο Γκέιτς υπερθεμάτισε επ’ αυτού του σεναρίου, προβλέποντας ότι «η Όμικρον θα οδηγήσει σε ευρεία ανοσία, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο». Και ο χρόνος έχει σημασία, διότι εάν μεγάλο μέρος του πληθυσμού μπορεί να εξασφαλίσει ταυτόχρονα ένα επίπεδο ανοσίας έναντι του κορονοϊού, είτε χάρη στα εμβόλια είτε με άλλον τρόπο, η μετάδοση του ιού θα μπορούσε να επιβραδυνθεί αρκετά και να οδηγήσει την πανδημία σε αυτήν την ενδημική φάση.

Όταν ο κορονοϊός γίνει τελικά ενδημικός, πρόσθεσε ο Γκέιτς, «ίσως χρειαστεί να κάνουμε ετησίως εμβόλιο για κάποιο χρονικό διάστημα», όπως γίνεται με τον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης.

imerisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ