ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Συνέλαβαν τον μεγαλύτερο διακινητή ναρκωτικών της Αμερικής

0

Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη κοντά στα σύνορα με τον Παναμά ο Ντάριο Αντόνιο Ούσουγκα, γνωστός ως «Οτονιέλ», ο πλέον καταζητούμενος διακινητής ναρκωτικών της Αμερικής.

Ο 50χρονος ειναι ο επικεφαλής της Clan del Golfo, της ισχυρότερης συμμορίας διακινητών ναρκωτικών στην Κολομβία που θεωρείται ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κοκαΐνης στον κόσμο.

«Αυτο είναι το μεγαλύτερο πλήγμα που κατορθώσαμε να πετύχουμε αυτόν τον αιώνα σε αυτήν την χώρα σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα της διακίνησης ναρκωτικών. Συγκρίνεται μόνο με την πτώση του Πάμπλο Εσκομπάρ τη δεκαετία του '90», σχολίασε ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.

«Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι υπάρχουν αιτήματα για την έκδοση αυτού του εγκληματία. Αφήστε όμως τις αρμόδιες αρχές να εργαστούν ως προς αυτό το ζήτημα χωρις να αποτελέσει εμπόδιο για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας σε σχέση και με τα υπόλοιπα εγκλήματα που είναι γνωστό ότι διέπραξε στην χώρα μας», πρόσθεσε ο Ντούκε.

Ο «Οτονιέλ» ήταν επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ, που προσέφεραν αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, αναφέρει το Euronews. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση των κολομβιανών αρχών έγινε σε στενή συνεργασία με την Ουάσιγκτον και εκτιμάται ότι σε αυτήν έλαβαν μέρος πάνω από 500 στρατιώτες και μέλη των ειδικών δυνάμεων και 22 ελικόπτερα.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο κρησφύγετο του Ντάριο Αντόνιο Ούσουγκα στην ζούγκλα, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι προστατευόταν από οχτώ δακτυλίους ασφαλείας. ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Η συμμορία Clan del Golfo σχηματίστηκε από πρώην μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων που πολεμούσαν εναντίον αριστερών ανταρτών μέχρι τη δεκαετία του 2010. Έχει παρουσία σε σχεδόν 300 δήμους σε όλη την Κολομβία, σύμφωνα με το ανεξάρτητο ινστιτούτο Indepaz.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ