ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Παραλήρημα Τούρκου απόστρατου αντιναύαρχου: «Οι τεμπέληδες Έλληνες δεν μπορούν να μας πολεμήσουν»

0

Ο χορός των προκλητικών δηλώσεων από την πλευρά της Τουρκίας συνεχίζεται καθώς στην Άγκυρα αδυνατούν να χωνέψουν την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας της χώρας μας με τις ΗΠΑ

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο απόστρατος αντιναυάρχος, Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος μιλώντας στο κανάλι TVNET, υποστήριξε ότι είναι αδύνατο «χώρες τεμπέληδων όπως η Ελλάδα να μας πολεμήσουν». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι αδύνατο χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι τεμπέληδες, μόνον μιλάνε και δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέρα από τα λεφτά και τις διακοπές, να μας πολεμήσουν».

Αναφερόμενος στην ελληνογαλλική συμφωνία και την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υποστήριξη που παρέχει πλέον αμυντικά η Γαλλία ως μοναδική ευρωπαϊκή πυρηνική δύναμη στην Ελλάδα ο απόστρατος αντιναύαρχος της Τουρκίας έκανε λόγο για «διεθνές έγκλημα». «Λένε ότι η μοναδική πυρηνική δύναμη της ΕΕ τους στηρίζει. Αυτό είναι διεθνές έγκλημα και η Τουρκία θα πρέπει να το αξιοποιήσει. Με άλλα λόγια απειλούν άλλες χώρες με τη χρήση πυρηνικών. Θα πρέπει να καταδικαστεί αυτό σαφώς και να καταγγελθεί από τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε.

Στο παραλήρημά του ο Γιαϊτζί υποστήριξε ότι «αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα έχουν πάντα τον πόλεμο στο μυαλό τους. Το 1919 η Ελλάδα, ακολουθώντας την ίδια τρέλα κατέστρεψε ολόκληρο το στρατό της. Ο στρατός της Τουρκίας υπό τον Ατατούρκ τους αποτέλειωσε. Αλλά κατάφεραν να αυξήσουν τα εδάφη της χώρας τους». Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία είναι πολύ ανώτερη από την ελληνική. «Να σταματήσουν οι πτέραρχοί μας να μιλούν στην τηλεόραση “οι Έλληνες πήραν αυτό και εκείνο”. Αυτά ρίχνουν το ηθικό του λαού. Η πολεμική μας αεροπορία είναι κατά 30% ανώτερη της Ελληνικής. Τα πλοία του πολεμικού μας ναυτικού είναι 40 ετών, τα νεώτερα είναι 20 ετών, αλλά τα εκσυγχρονίσαμε με τους μηχανικούς μας. Πρέπει να τα λέμε αυτά στο λαό».

 

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ