ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους προτείνει ο Ομπάμα

0

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ οι περισσότεροι φόροι στους πλούσιους αμερικανούς θα επιτρέψουν την ενίσχυση της χρηματοδότησης στην Υγεία, στη φροντίδα παιδιών και τη διαχείριση της κλιματικής κρίσης

Μήνυμα πως οι πλούσιοι των ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους προκειμένου να καταστεί εφικτή η ενίσχυση της χρηματοδότησης του τομέα υγείας - περίθαλψης, της φροντίδας παιδιών αλλά και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, έστειλε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον Guardian κατά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, οι ευκατάστατοι Αμερικανοί - συμπεριλαμβανομένου του ιδίου - μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυξήσεις φόρων για να χρηματοδοτήσουν το φιλόδοξο σχέδιο δαπανών του Τζο Μπάιντεν.

«Νομίζω ότι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο «ABC's Good Morning America. «Μπορούμε να το αντέξουμε. Βάζω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία», σημείωσε.
Η περιουσία του Μπάρακ Ομπάμα υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 2017, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ, βάζοντας στην τσέπη 65 εκατομμύρια δολάρια και, επίσης, με τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, υπέγραψαν μια συμφωνία με το  Netflix που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οι επιχειρηματίες λένε όχι στην αύξηση του εταιρικού φόρου

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριζε τα παραπάνω ο επιχειρηματικός κόσμος στις ΗΠΑ εξέφραζε την αντίθεσή του στην αύξηση του εταιρικού φόρου, στο πλαίσιο του σχεδίου Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας, ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν για την χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας περιλαμβάνει αύξηση του μεγαλύτερου συντελεστού φόρου εισοδήματος από 37% σε 39,6%.

Ο φόρος επιχειρήσεων θα αυξηθεί από 20% σε 26,50% και όσοι κερδίζουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δολάρια ετησίως, θα πληρώσουν και ένα επιπλέον 3%.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ