ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Τρίτη δόση εμβολιασμού για τον ευάλωτο πληθυσμό της Γαλλίας

0

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, επιβεβαίωσε την Πέμπτη (05/08) ότι η κυβέρνησή του προετοιμάζεται να οργανώσει εκστρατεία εμβολιασμού για τρίτη επαναληπτική δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, "για τους πιο ευάλωτους και τους πιο ηλικιωμένους" μετά το τέλος των θερινών διακοπών, ίσως από το Σεπτέμβριο.

"Ναι, φαίνεται ότι θα χρειαστεί μια τρίτη δόση, όχι για όλους αμέσως, αλλά σε κάθε περίπτωση, για τους πιο ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους σε αυτό το στάδιο, αλλά σε κάθε βήμα μαθαίνουμε", εξήγησε ο Μακρόν σε βίντεο που τράβηξε μόνος του στο κάστρο Μπεργκανσόν, τη θερινή κατοικία των Γάλλων προέδρων, και ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Μακρόν είχε ανακοινώσει ήδη από τις 12 Ιουλίου ότι θα υπάρξει τρίτη δόση εμβολίου για τους πιο ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους, κάτι που θα πράξουν και άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ.

Στις αρχές Αυγούστου, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα προτείνει ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου τη χορήγηση τρίτης επαναληπτικής δόσης εμβολίου για τους ηλικιωμένους, τους ευάλωτους αλλά και για αυτούς στους οποίους δεν έχει χορηγηθεί εμβόλιο τεχνολογίας mRNA.

Από τη Δευτέρα (02/08), ο Γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναρτά στους προσωπικούς του λογαριασμούς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο TikTok και το Instagram που είναι δημοφιλή μεταξύ των νέων, βίντεο με διευκρινίσεις για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, αλλά και για το υγειονομικό πάσο που ισχύει στη Γαλλία.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ