ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θα κάνουμε Διεθνή Διάσκεψη για το Βαρώσι το φθινόπωρο

0

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διακαναλική συνέντευξη χθες το βράδυ προανήγγειλε τη διοργάνωση μίας διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, τα Βαρώσια και την ανατ. Μεσόγειο.

«Υπήρξε μια συνάντηση στη Γενεύη. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Ερσίν Τατάρ στάθηκε στο ύψος του. Ήταν σταθερός και μετέφερε το μήνυμά μας σε όλους τους αρμόδιους εκεί, αλλά ορισμένες χώρες και οργανισμοί άρχισαν να απειλούν. Το μήνυμα ήταν: Δύο ισότιμα κυρίαρχα κράτη. Δεν υπάρχουν άλλες παραχωρήσεις εδώ, τελείωσε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια. Τελείωσε! Ό,τι πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει τώρα», τόνισε, ενώ υπενθυμίζοντας τη διάσκεψη στο Burgenstock και το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στα Κατεχόμενα και την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Ερντογάν είπε: «Εξετάζουμε μια διεθνή διάσκεψη πιθανόν το φθινόπωρο. Με αυτή τη διεθνή συνάντηση, ελπίζουμε να αυξήσουμε τα αποτελέσματα των προσπάθειών μας», ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν αυτή η διεθνής διάσκεψη θα αφορά γενικότερα το Κυπριακό και την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε θετικά, αλλά κι ότι θα δώσει κυρίως βάρος στα Βαρώσια.
Η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της

«Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γεμίσει τη βόρεια Κύπρο με ψέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς την Ευρώπη.

«Δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Έπρεπε να έχει δώσει μεγάλη διοικητική και οικονομική υποστήριξη. Δεν έδωσε τίποτα από αυτά. Ποιος αναγνωρίζει την Κύπρο τώρα; Είμαστε μόνο εμείς. Γιατί δεν πηγαίνετε στο βορρά όταν έρχεστε στο νότο, όσοι ενδιαφέρονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιος σας φοβίζει; Eμείς πήγαμε ήρεμοι και άνετοι. Τί θα συμβεί στο επόμενο στάδιο; Θα το αποκαλύψουμε εν καιρώ, αλλά αυτή τη στιγμή είναι κλειστά τα Βαρώσια; Έχουν ανοίξει. Τώρα, το ποια βήματα θα γίνουν σχετικά με αυτό; Ό,τι απαιτεί το διεθνές δίκαιο. Θα προβούμε στα επόμενα βήματα βάσει του διεθνούς δικαίου. Δεν έχουμε επιφυλάξεις ούτε εδώ. Έχουμε πολύ δυνατούς ανθρώπους, έμπειρους σχετικά με το θέμα. Θα πραγματοποιήσουμε μια διεθνή διάσκεψη το φθινόπωρο. Θα το κάνουμε μέσω ενός πανεπιστημίου μας. Έτσι, ελπίζουμε να έχουμε μεγαλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ