ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Τουρκία: Κρίση στην κυβέρνηση, οργή από Ερντογάν και στο βάθος… ανασχηματισμός

0

Οι πυρκαγιές ήταν η τελευταία σταγόνα, που ξεχείλισε ποτήρι στο κυβερνών κόμμα και αναμένεται να φέρουν ανακατατάξεις στην κυβέρνηση

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, ότι «οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για την προστασία των δασών και την καταπολέμηση των πυρκαγιών» προκάλεσαν αντιπαραθέσεις τόσο στο υπουργικό συμβούλιο όσο και στο AKP.
Τουρκία: Οι πυρκαγιές φέρνουν ανασχηματισμό;

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν επίσης «θυμωμένος με τον Πακντεμιρλί και τον προειδοποίησε», αναφέρεται, ενώ τα λόγια του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, «μην αφήσετε να επικρατήσει διχόνοια μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης» είναι σημάδι της αντίδρασης του Πακντεμιρλί στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι πυρκαγιές ήταν η τελευταία σταγόνα, που ξεχείλισε ποτήρι στο κυβερνών κόμμα και αναμένεται να φέρουν ανακατατάξεις στην κυβέρνηση. Ο Τούρκος πρόεδρος σκέφτεται σοβαρά, όπως λένε οι πληροφορίες, να προβεί σε ανασχηματισμό, ίσως το Σεπτέμβρη, και να ρίξει την όλη ευθύνη στους υπουργούς του.

Πολλοί, ακόμη και υπουργοί πρώτης γραμμής, μέσα στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν καμία κρίση πια!

Τώρα με τις φωτιές ο υπουργός Γεωργίας και Δασών δεν ήξερε πώς να καλύψει το γεγονός ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη. Επικοινωνιακά έχει χάσει πάρα πολύ από το κύρος του και θα είναι από τους πρώτους που θα απομακρυνθεί με τον πρώτο ανασχηματισμό.

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη υποβάλλει παραίτηση, λένε οι ίδιες πληροφορίες, κι ο Ερντογάν την έχει αποδεχτεί. Αλλά δεν ανακοινώνεται ακόμη, παρότι έχει βγει και το όνομα του αντικαταστάτη του. Ένας από τους λόγους είναι ότι ο Ζιγιά Σελτσούκ αδυνατεί όλο και περισσότερο να κάνει οτιδήποτε επιτάσσει ο Τούρκος πρόεδρος.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ