ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σε επικίνδυνο σημείο αντιπαράθεσης οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

0

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε επικίνδυνο σημείο αντιπαράθεσης έφτασαν οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, ενώ οι πιέσεις που ασκεί η Ουάσινγκτον θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίδραση της Μόσχας.

Μετά τη συνεδρίαση, υπό τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «με υπαιτιότητα της Ουάσινγκτον, η οποία προκάλεσε τα τελευταία χρόνια μια άνευ προηγουμένου όξυνση μεταξύ των κρατών μας, οι διμερείς σχέσεις έφθασαν σ΄ένα επικίνδυνο σημείο αντιπαράθεσης». Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη, μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προσφέρει δυνατότητες για την αποκατάσταση εποικοδομητικού διαλόγου σε διάφορους τομείς, όπου υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων, μεταξύ των οποίων «η στρατηγική σταθερότητα, η κυβερνοασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, η Αρκτική, η συνδρομή στη διευθέτηση των περιφερειακών συγκρούσεων».

Τονίζεται επίσης ότι «επιτυχής συνεργασία, μπορεί να υπάρξει μόνο υπό τον όρο ότι θα τηρηθούν οι αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, της ισοτιμίας και της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις».

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ