ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Johnson&Johnson: Σύνδεση του εμβολίου με το σύνδρομο Guillain-Barré "βλέπει" ο FDA

0

Δημοσίευμα - "βόμβα" της Washington Post αναφέρεται στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson κατά του κορονοϊού και το σύνδρομο Guillain-Barré που προκαλεί παράλυση.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ετοιμάζεται να εκδώσει νέα ανακοίνωση με την οποία θα γνωστοποιεί πως υπάρχουν ενδείξεις συσχέτισης του σκευάσματος της Johnson&Johnson, με το σπάνιο, νευρολογικής φύσεως σύνδρομο.

Κατά τις ίδιες πηγές, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έχουν βρεθεί περίπου 100 περιστατικά του Guillain-Barré, μετά από τη χορήγηση 12,8 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson&Johnson.

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré


Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι μια σπάνια νευρολογική κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού προσβάλλει την προστατευτική επικάλυψη στις νευρικές ίνες. Οι περισσότερες περιπτώσεις ακολουθούν βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη και αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια ημερών ή εβδομάδων.

Είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος, γνωστός κίνδυνος που σχετίζεται με λοιμώξεις του αναπνευστικού και του εντέρου, καθώς και με ορισμένους εμβολιασμούς στο παρελθόν. Σε βαριές περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνέστησε να επικαιροποιηθεί το φυλλάδιο οδηγιών για το εμβόλιο της AstraZeneca ώστε να αναφέρεται πλέον ως πιθανή παρενέργεια και για το συγκεκριμένο εμβόλιο το σπάνιο σύνδρομο Guillain-Barré.

 

thetoc.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ