ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το γλυπτό της G7 από ηλεκτρικά σκουπίδια περνάει ένα σκληρό μήνυμα

0

Είναι όλοι τους εκεί: Ο Μπόρις Τζόνσον, η Γιοσιχούντε Σούγκα, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Μάριο Ντράγκι, ο Τζαστίν Τριντό, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Τζο Μπάιντεν, οι επτά πιο ισχυροί ηγέτες του κόσμου σε μια "άγρια", απομονωμένη περιοχή της Κορνούάλης, με μορφές που θυμίζουν αποκρουστικά props από ταινίες όπως το 'Blade Runner' και το 'Terminator'.

Ο Τζο Ρας αποφάσισε να δημιουργήσει αυτή τη σύνθεση, ώστε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες, ότι πραγματική και ολοκληρωμένη ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, όσο κι αν ο πολιτισμός μας έχει προοδεύσει, σπάνιες φορές γίνεται. Σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφει το BBC, μόνο το 2019, 53 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού πετάχθηκαν εντός των αστικών κέντρων παγκοσμίως. Η παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών με τη δυνατότητα μιας εκ νέου μεμονωμένης χρήσης των υλικών τους θα έπρεπε να έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας, ώστε να μην διαταραχθεί η εικόνα του περιβάλλοντος, όπως τονιζει ο Ρας.

Αξίζει να τονίσουμε πως η τοποθεσία της σύνθεσης επιλέχθηκε με το σκεπτικό ότι είναι αρκετά κοντά στο ξενοδοχείο Carbis Bay, όπου πρόκειτα να συγκεντρωθούν οι ηγέτες της G7. Λογικά, θα το προσέξουν.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ