ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα σε ΕΕ και Μεγάλη Βρετανία για τη Βόρεια Ιρλανδία

0

Σε κλίμα έντονης δυσπιστίας συνεχίζονται ο οι διαπραγματέυσεις ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεγάλη Βρετανία, στη σκιά των πρόσφατων εντάσεων στη Μάγχη ανάμεσα σε Γάλλους ψαράδες και βρετανικά πολεμικά πλοία. Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι προειδοποίησαν σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση ότι οποιοδήποτε "μονομερές" μέτρο σε σχέση με τις εμπορικές διατάξεις μετά το Brexit στη Βόρεια Ιρλανδία, αιτία των ζωηρών εντάσεων στη βρετανική επαρχία, θα λάβει «γρήγορη και "σθεναρή απάντηση».

"Η εμπιστοσύνη που πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε συνεργασίας, πρέπει να αποκατασταθεί", δήλωσε ο Μάρος Σέφκοβιτς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνος για τις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου έπειτα από μια άκαρπη συνάντηση στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ.
Αποφασισμένη δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

"Αν το Ηνωμένο Βασίλειο λάβει νέα μονομερή μέτρα τις ερχόμενες εβδομάδες, δεν θα διστάσουμε να αντιδράσουμε γρήγορα, αποφασιστικά και σθεναρά", για να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ