ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ για Ελλάδα

0

Τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η δυναμική που έχουν αποκτήσει οι σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να χαθεί, ενώ εξέφρασε παράπονα ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της και τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο ενάντια στο διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη συνείδηση, αλλά παρόλα αυτά, η Τουρκία διατηρεί την μετριοπαθή της στάση προκειμένου να διατηρηθεί η θετική ατζέντα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε επίσης στη Γερμανίδα καγκελάριο καλή επιτυχία κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας αποκτήσουν μία ψύχραιμη και στρατηγική προοπτική στη νέα περίοδο.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης για τη σταθερότητα της Λιβύης και ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη Γερμανία σε αυτό το θέμα.

Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν-Πούτιν

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου συζήτησαν την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V, καθώς και το θέμα της Συρίας, της Λιβύης και περιφερειακά ζητήματα.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ