ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Πάνω από 390.000 κρούσματα του κορωνοϊού -Nέο ρεκόρ 3.689 θανάτων σε μία ημέρα

0

Ξεπέρασαν τα 19,5 εκατομμύρια οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στην Ινδία, όπου τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 392.488 κρούσματα του κορωνοϊού.

Ο αριθμός είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ της προηγουμένης, όταν διαγνώστηκαν σχεδόν 402.000.

Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 3.689 ασθενείς με την COVID-19 –νέο εθνικό τραγικό ρεκόρ– με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 215.542 νεκρούς. Αν ο αριθμός των θυμάτων συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό, η Ινδία θα ξεπεράσει σύντομα το Μεξικό και θα βρεθεί στην τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης. Η γιγαντιαία ασιατική χώρα καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο μολύνσεων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ.

Ειδικοί θεωρούν τα επίσημα δεδομένα υποτιμημένα.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα έχουν πλέον ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβάλλει εθνικό lockdown για να μειωθούν τα κρούσματα. Στο Νέο Δελχί έχει επιβληθεί εβδομαδιαίο lockdown ως την 3η Μαΐου.

Η πρωτεύουσα, η οποία συγκαταλέγεται στις εστίες της πανδημίας, κατέγραψε 25.219 κρούσματα και 412 θανάτους το προηγούμενο 24ωρο.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης, πέντε ομόσπονδα κράτη άρχισαν σήμερα τη διαδικασία καταμέτρησης των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν τον Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου, όταν είχε ήδη αρχίσει να πλήττει την Ινδία το δεύτερο, σαρωτικό κύμα της πανδημίας. Τα αποτελέσματα των εκλογών – στην Ασάμ, στη Δυτική Βεγγάλη, στο Ταμίλ Ναντού, στην Κεράλα και στο Πούντουτσερι – χαρακτηρίζονται από ορισμένους αναλυτές μίνι-δημοψήφισμα για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον κ. Μόντι και την κυβέρνηση του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP, σκληρή δεξιά).

Ο κ. Μόντι επικρίνεται διότι προτίμησε να δώσει την έμφαση στην προεκλογική εκστρατεία αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας και διότι η κυβέρνησή του αψήφησε τις προειδοποιήσεις πως εξαπλωνόταν πιο μολυσματικό παραλλαγμένοστέλεχος του νέου κορονοϊού στη χώρα. Ορισμένοι επιστήμονες τονίζουν εξάλλου πως οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και οι θρησκευτικές γιορτές στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνέβαλαν σημαντικά να γιγαντωθεί το δεύτερο κύμα.

Χθες Σάββατο η εκστρατεία ανοσοποίησης διευρύνθηκε, συμπεριλαμβάνει πλέον όλο τον πληθυσμό άνω των 18 ετών, όμως οι αρχές σε πολλά ομόσπονδα κράτη τονίζουν πως δεν διαθέτουν επαρκείς ποσότητες δόσεων εμβολίων για να καλυφθούν οι ανάγκες των 600 εκατομμυρίων δικαιούχων.

Ως εδώ, έχουν χορηγηθεί στη χώρα πάνω από 156 εκατ. δόσεις εμβολίων.

    Κυριακή του Πάσχα: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται -Τι ισχύει με τις μετακινήσεις
    Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη – Τι είχε πει για την ελληνική της καταγωγή
    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης
    Μπέζος, Αρνό, Μασκ & Γκέιτς: Να τι κάνουν οι πλουσιότεροι του πλανήτη στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ