ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΜΑ: Πιθανή σύνδεση του εμβολίου Johnson & Johnson με πολύ σπάνιες θρομβώσεις

0

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Ασφάλειας του EMA (PRAC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια «προειδοποίηση σχετικά με ασυνήθιστους θρόμβους αίματος, με χαμηλά αιμοπετάλια» θα πρέπει να προστεθεί στις προειδοποιήσεις του προϊόντος της Janssen (Johnson & Johnson). Η PRAC κατέληξε, επίσης, στο συμπέρασμα ότι αυτά τα συμβάντα πρέπει να αναφέρονται ως «πολύ σπάνιες παρενέργειες» του εμβολίου.

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα, κατά την αξιολόγηση των τελευταίων πληροφοριών για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, κάνει λόγο για "πιθανή συσχέτιση” του εμβολίου Janssen με πολύ σπάνια περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Παρ΄ όλα αυτά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει ότι συνολικά τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων που ενέχει.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο EMA, η επιτροπή ασφάλειας φαρμάκων του Οργανισμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στις πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο Janssen κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson θα πρέπει να προστεθεί μια προειδοποίηση για την εμφάνιση ασυνήθιστων θρόμβων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και θα πρέπει τέτοια συμβάντα να συμπεριληφθούν ως πολύ σπάνια παρενέργεια του εμβολίου.

imerisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ