ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ: «Ο Έλληνας να κοιτάξει το μπόι του και τα κιλά του»

0

Σε νέες… συμβουλές και παραινέσεις προς τους «γείτονες» Έλληνες προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, προτρέποντας την Ελλάδα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το μπόι και το βάρος που έχει η ίδια και να μη στηρίζεται σε τρίτους.

«Ορισμένοι πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί και ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα λένε ότι έχουμε δίκιο κι ότι σωστά τα λέμε. Περιμένουμε από τους τρίτους να είναι αντικειμενικοί και ουδέτεροι κι αυτό το ονομάζουμε σοφή αρετή. Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να μην βασίζονται σε άλλους και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το μπόι τους και τα κιλά τους.

Διαβάστε επίσης: Ομέρ Τσελίκ: Η δήλωση των ναυάρχων χαροποίησε τα ελληνικά ΜΜΕ

»Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι γνωστή. Τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει στον ίδιο το λαό της, δαπανώντας τα χρήματά για εξοπλισμούς. Η είσοδό τους στην κούρσα των εξοπλισμών είναι μαθηματικά λάθος. Αυτή η εξίσωση δεν αλλάζει με 3-5 όπλα και αεροπλάνα».
Ακάρ προς ΗΠΑ: Μη χαλάμε τις σχέσεις για τους S-400

Αναφορικά με τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις, ο Χουλουσί Ακάρ καλεί τις ΗΠΑ να μη χαλάσουν τις σχέσεις τους για ένα… σύστημα S-400. «Είχαμε μία τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Όστιν. Ήταν πολύ εποικοδομητική. Γνωριζόμαστε από παλιά. Πρόκειται για ένα όνομα έμπειρο και αξιοσέβαστο. Πιστεύουμε ότι πολλά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα με τις ΗΠΑ δεν είναι οι S-400 και τα F-35, αλλά το PKK/YPG. Εάν δεν θεωρείτε το YPG, δηλαδή το υποκατάστατο του PKK στα βόρεια της Συρίας, ως τρομοκρατική οργάνωση, τότε υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Έχουμε πει ότι η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να μειωθεί, ότι αυτό δεν συνάδει με τη φιλία και τη συμμαχία.

Από την άλλη πλευρά, ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να είναι ένας χώρος όπου τρέφεται και ευδοκιμεί η FETÖ.

Το σύστημα των S-400 δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη. Υπάρχει πολλή δουλειά για τις χώρες μας, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ΝΑΤΟ και στην περιοχή. Ελάτε, μην τα θυσιάζετε όλα για μία συστοιχία S-400. Εμείς λέμε ελάτε να συναντηθούμε και να μιλήσουμε».

Μιλώντας επίσης για το θέμα της δήλωσης των 104 ναυάρχων, ο Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε ότι «θα πληρώσουν το τίμημα όπως και να ‘χει».

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ