ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: «Οχι» του SPD στην επίσπευση της διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων και της Μέρκελ

0

Κατά της επίσπευσης της διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, που πρότεινε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και πρόεδρος του CDU, για να συζητηθεί η ιδέα του για σύντομο αυστηρό εθνικό «lockdown-γέφυρα, τάσσεται ο συμπρόεδρος του SPD, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.

«Ο Άρμιν Λάσετ βρίσκεται προφανώς υπό μεγάλη πίεση σε ομοσπονδιακό επίπεδο και στο κρατίδιό του. Αυτό εμπνέει βέβαια τη δημιουργικότητά του στο να δημιουργεί λέξεις, αλλά, δυστυχώς, όχι και στην επίλυση προβλημάτων. Eίμαι κατά της επίσπευσης της διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ», δήλωσε ο Βάλτερ-Μπόργιανς στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

«Το να ζητά ένα πανομοσπονδιακό "lockdown-γέφυρα" χωρίς να τηρεί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αυτά που συμφωνήθηκαν με την καγκελάριο και τους συναδέλφους του από άλλα κρατίδια, υποδηλώνει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί στο Ντίσελντορφ (πρωτεύουσα του κρατιδίου) ούτε καν στον κυβερνητικό εταίρο τού (τοπικού) συνασπισμού, το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP). Δεν συμπεραίνει, επίσης, κανείς τίποτα συγκεκριμένο από την πρότασή του μετά τον πασχαλινό του προβληματισμό: Ποια πρόσθετα μέτρα θέλει να ληφθούν, πόσο καιρό πρέπει να διαρκέσει το "lockdown-γέφυρα"; Απόδειξη της ικανότητας να γίνει καγκελάριος δεν αποτελεί το αποφασιστικά παρουσιασμένο περίπου», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Τέλος, ο Βάλτερ-Μπόργιανς τόνισε: «Η έλλειψη προσανατολισμού (στο θέμα του κορωνοϊού) δεν οφείλεται στην ομοσπονδιακή δομή της Γερμανίας, αλλά στην αδυναμία της καγκελαρίας να συντονίσει εκ των προτέρων τις συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των κρατιδίων και της καγκελαρίου».

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ