ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Οι «Μαλδίβες του Αιγαίου» βγαίνουν στο σφυρί για 54 εκατ. δολάρια

0

Προς πώληση θα διατεθεί ένα μέρος του νησιού Καλέμ (γνωστό ως Αργινούσες) στο Αιγαίο, που διοικητικά ανήκει στην επαρχία Ντικιλί της Σμύρνης έναντι 400 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet. Το νησί έχει έκταση περίπου 1,9 εκατομμύρια τ.μ.

Η νήσος βρίσκεται περίπου 500 μ. από την τουρκική ενδοχώρα και απέναντι από την Λέσβο. Παράλληλα, συχνά προσελκύει τουρίστες που πηγαίνουν εκεί για μονοήμερες εκδρομές. Φημίζεται για την ξεχωριστή ομορφιά του, τα σκούρα μπλε νερά του, τη λευκή άμμο και εδώ και χρόνια προσελκύει το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών.

Την ίδια ώρα στο σφυρί διατίθεται έκταση περίπου 1 εκατ. τ.μ., δηλαδή περίπου το μισό νησί που σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα είναι γνωστό ως «Μαλδίβες του Αιγαίο». Στις Αργινούσες, εκτός από εκατοντάδες ελιές, ξεχωρίζουν και αρχαία ερείπια, καθώς υπήρξε θέατρο του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι πολλοί υποψήφιοι αγοραστές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά του νησιού και πως ο κτηματομεσίτης Εβρίμ Κιρμιζιτάς Μπασαράν ανέφερε ότι o τόπος διαθέτει και γεωθερμικές πηγές περίπου 70 μέτρα κάτω από την επιφάνειά του. «Ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να αξιοποιήσει τόσο τα γεωθερμικά ύδατα στο εσωτερικό όσο και να χτίσει ξενοδοχείο», είπε ο Μπασαράν, προσθέτοντας ότι έχει λάβει αντίστοιχη προσφορά από Καταριανό επενδυτή στο παρελθόν.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ