ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει υψηλό επίπεδο αποτροπής

0

 «Το να είμαστε ισχυροί με στρατιωτικούς, οικονομικούς και διπλωματικούς όρους είναι κάτι περισσότερο από επιλογή για εμάς», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Δεν είναι δυνατόν για τα έθνη που δεν είναι ισχυρά και ανεξάρτητα στον τομέα της άμυνας και επαρκή στον τομέα της τεχνολογίας να βλέπουν το μέλλον τους με αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του με την ευκαιρία της καθέλκυσης της τουρκικής κατασκευής φρεγάτας «Istanbul».

«Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη τόσο να διατηρήσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο αποτροπής, όσο και να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια της προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φίλων τους», πρόσθεσε.

«Είμαστε ένα έθνος που έχει απαιτήσεις, στόχους και έχει μια λέξη για να πει για την πορεία του κόσμου. Το να είμαστε ισχυροί με στρατιωτικούς, οικονομικούς και διπλωματικούς όρους είναι κάτι περισσότερο από επιλογή για εμάς», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαστε μια χώρα που μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θέτουν ενώπιον μας οι παγκόσμιοι προμηθευτές και τα κρυμμένα και ανοιχτά εμπάργκο που επιβάλλονται σε μας. Κατευθυνόμαστε σε ένα μέρος που δυστυχώς δεν το επιθυμούμε καθόλου, αλλά οι κακοί γείτονες μας έκαναν ιδιοκτήτες σπιτιού. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα να επιλέξουμε τις δικές μας εταιρείες και εθνικούς οργανισμούς μεταξύ ισοδύναμων προϊόντων και έργων σε οποιονδήποτε τομέα. Θα βάλουμε το ναυτικό μας σε πολύ ισχυρή θέση».

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Είμαστε τώρα μεταξύ των πρώτων 3-4 χωρών στον κόσμο στην παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, οπλισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και UAV».


Ακάρ για διερευνητικές συνομιλίες

«Αναμένουμε ότι τα θέματα που θα συζητηθούν, να βρίσκονται στο πλαίσιο του δικαίου και να οδηγήσουν σε λύση. Η προσδοκία μας από τον γείτονά μας είναι να σεβαστεί τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την ανατολική  Μεσόγειο και να αποφύγει ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή την έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ