ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Η αποχαιρετιστήρια ομιλία - Καμία αναφορά στον Τζο Μπάιντεν

0

«Το κίνημά μας μόλις ξεκίνησε», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ενώ δεν έκανε ουδεμία αναφορά στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο απερχόμενος πρόεδρος κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, υπερηφανεύτηκε επειδή όπως ισχυρίστηκε «ένωσε» τον κόσμο απέναντι στην Κίνα και δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο στα 4 χρόνια που παρέμεινε στο αξίωμά του.

«Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν», είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτήν την εβδομάδα θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση και προσευχόμαστε να καταφέρει να διατηρήσει την Αμερική σε ασφάλεια και ευημερία», ανέφερε, χωρίς να προφέρει το όνομα του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ορκίζεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Τώρα, καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μια νέα διοίκηση το μεσημέρι την Τετάρτη, θέλω να γνωρίζετε ότι το κίνημά μας μόλις ξεκίνησε», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Ολοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο. Η πολιτική βία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή» σημείωσε, αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα εισβολής των οπαδών του στο κτίριο.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ