ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Τουρκία έχει φτάσει στο σημείο να θέτει τις ισορροπίες στην περιοχή της και τον κόσμο

0

Τη θέση της Τουρκίας στην περιφερειακή και παγκόσμια πολιτική σκηνή υπερθεμάτισε για άλλη μια φορά σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους περιφερειάρχες 5 νομών της χώρας. Στην ομιλία που εκφώνησε –μέσω τηλεδιάσκεψης- ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως θα βαδίζουν πάντοτε μπροστά, θα προσφέρουν πάντοτε περισσότερες υπηρεσίες, θα πραγματοποιούν πάντοτε μεγαλύτερα σχέδια.

Υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε όλα τα επίπεδα από την ασφάλεια μέχρι τη διπλωματία ο Τούρκος πρόεδρος διατράνωσε ότι «η Τουρκία έχει πλέον φτάσει στο σημείο να θέτει τις ισορροπίες στην περιοχή της και τον κόσμο. Στη διεθνή σκηνή, μεταμορφωθήκαμε από μια χώρα της οποίας τα λόγια δεν λογίζονταν, της οποίας τα αιτήματα δεν εισακούγονταν και της οποίας τα δικαιώματα παραβιάζονταν διαρκώς, σε μια χώρα που αλλάζει την πορεία κάθε τομέα. Έχουμε μεταμορφωθεί από μια χώρα που μέχρι χθες αντιμετώπιζε δυσκολίες να πολεμήσει τρομοκράτες στα σύνορά της, σε μια χώρα που μπορεί να πραγματοποιεί σχεδόν μισή ντουζίνα διασυνοριακές επιχειρήσεις ταυτόχρονα».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως θα συνεχίσουν να εργάζονται, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους. «Οι προετοιμασίες μας αναφορικά με τα μεταρρυθμιστικά βήματα που θα κάνουμε στην οικονομία και τη δικαιοσύνη έχουν φτάσει στη φάση της παρουσίασης στην κοινή γνώμη», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «όταν έρθει η ώρα θα μοιραστούμε με τον λαό μας τα βήματα που κάνουμε για να επέλθουν πολύ πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2023, όπως προγραμματίζεται, ενώ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν είναι μόνο ένα κόμμα εξουσίας 18 ετών, αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

«Το 2023 θα εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι της Τουρκίας και υπό το ΑΚΡ και τη νεολαία μας η χώρα μας οδηγηθεί προς τα εμπρός με το όραμα του 2053». Στη συνέχεια επικαλούμενος τους στίχους ενός ποιήματος είπε ότι «κι ο κόσμος όλος να χαλάσει, να είστε σίγουροι ότι αυτό το μέτωπο θα μείνει ακλόνητο». Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το έθνος βλέπει το κόμμα του ως αχτίδα ελπίδας και για αυτό το έφερε στην εξουσία μόλις 15 μήνες μετά την ίδρυσή του.

«Δόξα τω Θεώ δεν δεν καταχραστήκαμε την εμπιστοσύνη του έθνους μας. Ανεβάσαμε τη χώρα μας πάνω από το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών και σε επίπεδο δημοκρατίας και σε επίπεδο οικονομίας. Δεν έχουμε ξεχάσει ποτέ και δεν θα ξεχάσουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε αυτά τα 18 χρόνια. Θυμόμαστε πώς ξεπεράσαμε τις παγίδες μία προς μία με την υποστήριξη του έθνους μας», ανέφερε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε το δικό μας μονοπάτι, να φροντίζουμε για τις δικές μας υποθέσεις και να υλοποιούμε τους δικούς μας στόχους. Φυσικά, όπως πάντα, θα αγωνιστούμε με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους μας».

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ