ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Sputnik V: Η Ρωσία προγραμματίζει να παράγει 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου μηνιαίως

0

Περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού θα παράγονται μηνιαίως από τον μήνα Φεβρουάριο, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, Αλέξαντρ Γκίντσμπουργκ.

«Είναι εφικτό να φθάσουμε στους αριθμούς εκείνους που είχαν προγραμματισθεί νωρίτερα, και είναι περίπου 4 με 5 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως. Νομίζω ότι τον Φεβρουάριο θα παράγουμε ήδη 4 εκ. δόσεις του εμβολίου μηνιαίως. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να λέει ότι αυτό είναι ανέφικτο», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί 1,5 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και έως την 1η Φεβρουαρίου θα έχουν παραχθεί επιπλέον 2-2,5 εκατομμύρια δόσεις.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ξεκίνησε σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε την Τετάρτη εντολή να αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού. Μέχρι στιγμής όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου και το προωθεί στο εξωτερικό, έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια πολίτες.

Αίτηση για έγκριση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον επόμενο μήνα για την έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V, δήλωσε την Πέμπτη ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Τα αποτελέσματα της αξιολόγηση εξ ομοτίμων του ρωσικού εμβολίου θα δημοσιευθεί σύντομα και θα αποδειχθεί η υψηλή του αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο Κίριλ Ντμίτριεφ σε συνέντευξή του στο forum Reuters Next. Το εμβόλιο Sputnik V θα παράγεται σε επτά χώρες, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές εννέα χωρών αναμένεται να εγκρίνουν το εμβόλιο για χρήση αυτόν μήνα. Έχει εγκριθεί στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και αλλού.

Στην Αίγυπτο η πατέντα παρασκευής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Αίγυπτο με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, αλλά και να δώσει στο Κάιρο την πατέντα παρασκευής του, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πρεσβεία με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

H ρωσική πρεσβεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι έτοιμη μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης του εμβολίου να στείλει εντός του Ιανουαρίου στην Αίγυπτο σημαντικές ποσότητες εμβολίων, και είναι έτοιμη να δώσει και την πατέντα παρασκευής του εμβολίου, ώστε να παράγεται στην Αίγυπτο η οποία διαθέτει μια αξιόπιστη φαρμακευτική βιομηχανία.

Παράλληλα εκθέτει τα πλεονεκτήματα του ρωσικού εμβολίου, το οποίο είναι ένα από τα τρία εμβόλια που κυκλοφορούν σήμερα στον κόσμο, με αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90%, επισημαίνοντας ότι η μεταφορά του δεν απαιτεί υψηλού κόστους καταψύκτες, καθώς μπορεί να μεταφέρεται σε απομακρυσμένες περιοχές, σε θερμοκρασίες 2-8 βαθμών Κελσίου. Στην Αίγυπτο επί του παρόντος έχει εγκριθεί το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinopharm, ενώ όπως έχει ανακοινώσει το Κάιρο στην χώρα πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές μερικών ακόμη εμβολίων εγχώριας παραγωγής.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ