ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα - ΕΕ: Εντατικές εργασίες για την επίτευξη διμερούς επενδυτικής συμφωνίας

0

Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Eνωση χρειάζεται να κάνουν κοινές προσπάθειες για την αμοιβαία εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και την επίτευξη μιας διμερούς επενδυτικής συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εμπορίου (MOC) στο Πεκίνο.

Το Πεκίνο είναι δεσμευμένο στην προώθηση του ανοίγματος υψηλού επιπέδου της κινεζικής οικονομίας, ενώ θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, υπό την προϋπόθεση της εξυπηρέτησης των κινεζικών συμφερόντων ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης. Η Κίνα έχει τους δικούς της ρυθμούς, αλλά και τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής, ισορροπημένης και υψηλού επιπέδου επενδυτικής συμφωνίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου του MOC, απαντώντας διαδικτυακά σε μία δημοσιογραφική ερώτηση, αναφορικά με την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Κίνας-ΕΕ.

Η συμφωνία έχει ως στόχο να παρέχει περισσότερες ευκαιρίες και ουσιαστικές θεσμικές εγγυήσεις για διμερείς επενδύσεις, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.

Η επίτευξη της συμφωνίας δε θα είναι ευεργετική μόνο για την εμβάθυνση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά θα έχει μεγάλη σημασία για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, όπως επεσήμανε το MOC.

imerisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ