ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Μπεράτ Αλμπαϊράκ: Παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν από το ΤΑΙΠΕΔ Τουρκίας

0

 Την παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού του Ερντογάν, από τη θέση του αντιπροέδρου του υπερταμείου για τη δημόσια περιουσία (Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας), επιβεβαίωσε σήμερα η τουρκική προεδρία.

Το ΤΑΙΠΕΔ Τουρκίας, που υπάγεται στην τουρκική προεδρία, συνεδριάζει σήμερα στις 17.00 ώρα Τουρκίας (16.00 ώρα Ελλάδας) υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και τα μάτια όλων από το πρωί ήταν στραμμένα στην παρουσία ή απουσία του γαμπρού του, καθώς επικρατούσε ασάφεια για το αν συνεχίζει τα καθήκοντά του στο υπερταμείο, μετά την παραίτησή του από υπουργός Οικονομικών, στις 8 Νοεμβρίου.

Με ανακοίνωση, ωστόσο, πριν από λίγο της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, αναφέρεται ότι «η θητεία του Δρ. Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας έλαβε τέλος. Στη θέση του ο πρόεδρος Ερντογάν διόρισε τον Αχμέτ Μπουράκ Νταγλίογλου».

Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Μπαρίς Γιαρκαντάς, είχε αποκαλύψει την παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν από το τουρκικό ΤΑΙΠΕΔ, μέσω τουίτερ.

Φήμες πάντως στον τουρκικό τύπο φέρουν τον Μπεράτ Αλμπαϋράκ να έχει ήδη φύγει από την Τουρκία και να έχει εγκατασταθεί στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κορκουσούζ», ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου μετέφερε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο Ηνωμένο Βασίλειο και αγόρασε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ