ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Τον Απρίλιο ξεκινά η χορήγηση του εγχώριου εμβολίου

0

Τουρκικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο θα ξεκινήσει να χορηγείται τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τη χορήγηση του εμβολίου που αναπτύξαμε εμείς οι ίδιοι», ανέφερε στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι σκέφτονται να προσφέρουν το εμβόλιο στην υπηρεσία όλης της ανθρωπότητας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε πως προς τα τέλη του Δεκεμβρίου, άλλωστε, ελπίζουν πως θα γίνουν οι πρώτες χορηγήσεις του κινεζικού εμβολίου. Υπογράμμισε ότι αν δεν ανακοπεί η πορεία της επιδημίας στην Τουρκία, θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν πολύ πιο επώδυνα μέτρα και ζήτησε υπομονή από το λαό του. «Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα μέτρα που λάβαμε. Θέλω από τον λαό μου υπομονή και στήριξη».

Νέα εκκίνηση στην οικονομία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο στόχος του είναι το 2021 να είναι μία χρονιά με κέρδος για την τουρκική οικονομία και ζήτησε τη συνδρομή του λαού του πάλι για αυτό. «Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας με τρόπο που να επηρεάσει την παραγωγή και την απασχόληση στο ελάχιστο δυνατό. Θέλουμε να κάνουμε το 2020 και το 2021 χρονιές του κέρδους. Το κράτος, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι, και τα 83 εκατομμύρια πληθυσμός πρέπει να ενεργήσουμε από κοινού. Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες προσπάθειες. Δεν θα επιτρέψουμε στην επιδημία να αποσπάσει την προσοχή και την ενέργειά μας. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία της απασχόλησης. Ξεκινάμε μια νέα κινητοποίηση για επενδύσεις, παραγωγή, εξαγωγές και απασχόληση στην οικονομία. Μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα εφαρμόσουμε ολοκληρωμένες και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιταχύνουμε επίσης τις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του επενδυτικού κλίματος. Τρία πακέτα δικαστικών μεταρρυθμίσεων εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο μας. Θα φέρουμε και νέες μεταρρυθμίσεις, στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας, οι οποίες βρίσκονται υπό διαβούλευση. Θα ολοκληρώσουμε το σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα το συντομότερο δυνατό», υποσχέθηκε.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

«Ξέρουμε ποιοι έχουν στόχο τη χώρα μας»

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε με νόημα ότι «γνωρίζουμε γιατί και από ποιον διεξάγονται εκστρατείες του κακού που στοχεύουν τη χώρα μας και το άτομό μας. Η Τουρκία αντιμετωπίζει τα προβλήματα που ανακύπτουν στην περιοχή, ενώ ποτέ δεν ακολουθεί επεκτατική πολιτική. Δεν επιβουλευόμαστε τα εδάφη και την κυριαρχία κανενός, ούτε επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας. Προσπαθούμε μόνο να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών μας και στη συνέχεια να συμβάλλουμε στην εσωτερική ειρήνη και σταθερότητα της περιοχής μας και της γεωγραφίας μας. Αναλαμβάνουμε σημαντικές ευθύνες ενόψει των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα. Έχουμε επιβάλει απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας για 100 χιλιάδες άτομα που διαπιστώσαμε ότι προέρχονται από ζώνες συγκρούσεων».

Συνομιλία με Πούτιν για Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω αυτά τα θέματα με τον κ. Πούτιν χθες το βράδυ. Μιλήσαμε για το τί μέτρα μπορούμε να λάβουμε και να διαχειριστούμε τη διαδικασία επιστροφής των αδελφών μας στο Αζερμπαϊτζάν στη γη τους το συντομότερο δυνατό. Συζητήσαμε επίσης και εξετάσαμε τα βήματα που έγιναν με τον αδερφό μου Αλίγιεφ. Όλοι είναι τώρα ευτυχείς. Ακόμη και με καθυστέρηση 30 ετών το θέμα διευθετήθηκε», είπε.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ