ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα «επίθεση φιλίας» από Ερντογάν: Η Τουρκία αναπόσπαστο μέρος της Ε.Ε.

0

Σε νέα «επίθεση φιλίας» απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση προέβη πάλι σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης σε στελέχη του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πάλι ότι «Μόνο η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχει ιστορία 600 χρόνων με την Ευρώπη. Και σήμερα βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Γίναμε το πιο ισχυρό μέλος της Δύσης και ειδικότερα του ΝΑΤΟ. Όσο δεν μας υποχρέωναν να στραφούμε αλλού, η δική μας επιλογή ήταν πάντα η Δύση, από την άμυνα μέχρι το εμπόριο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυγίσουμε απέναντι στις φανερές επιθέσεις εναντίον της χώρας και του λαού μας, στις αδικίες που γίνονται υπό διάφορους μανδύες, στα δύο μέτρα και στα δύο σταθμά. Ό,τι και να γίνει, πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με καμιά χώρα και με κανένα θεσμό μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων. Γι' αυτό απευθύνουμε έκκληση να τηρήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε στη χώρα μας και να έρθουμε πιο κοντά, να συστήσουμε μια πιο εποικοδομητική συνεργασία», δήλωσε εκφράζοντας την ίδια ευχή και για τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος εμμέσως στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι δεν αμφισβήτησαν ποτέ την εδαφική κυριαρχία της κι ότι κινούνταν πάντα στο πλαίσιο του δικαίου. «Εμείς δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα με το δίκαιο και τα δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε και με την πολιτική και την εδαφική κυριαρχία της. Αντίθετα, εμείς σε κάθε μέρος που παρεμβήκαμε κινούμαστε στο πλαίσιο αυτών των αρχών», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανατρέχοντας πάλι στην ιστορία πριν από 100 χρόνια και αφήνοντας νέες αιχμές κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

«Αν είναι έγκλημα να χτυπάς κατάμουτρα εκείνους που προσπαθούν κάτω από άλλο μανδύα να δώσουν συνέχεια στην ίδια τάξη πραγμάτων, όπως και κατά το παρελθόν τους, που είναι γεμάτο όνειδος αποικιοκρατίας και τυραννίας, τότε ναι είμαστε εγκληματίες», είπε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «οι επιθέσεις που έχουμε περάσει η μία μετά την άλλη εδώ και κάποιο διάστημα και οι παγίδες που αντιμετωπίσαμε, είχαν ως στόχο, όπως και πριν από έναν αιώνα, να μας φυλακίσουν στις στέπες της Ανατολίας. Σκίσαμε και πετάξαμε στα σκουπίδια αυτό το βρώμικο σενάριο δίνοντας τον μεγαλύτερο αγώνα μας μαζί με το έθνος μας μετά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Αγκαλιάσαμε περισσότερο την ενότητα, την ομοψυχία και την αδελφοσύνη. Αγκαλιάσαμε ακόμη περισσότερο τους πολίτες μας, την προσευχή μας και τη σημαία μας. Αγκαλιάσαμε τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, την κουλτούρα μας και τα δικαιώματά μας, που κάποιοι προσπάθησαν να μας κάνουν να ξεχαστούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Έχουμε καταφέρει με τους συμπολίτες μας να φτάσουμε στο σήμερα με τις προσευχές όλων των φίλων μας, που έχουν στρέψει τις καρδιές και τα μάτια τους προς εμάς».

«Αντιμετωπίζαμε πάντα επιθέσεις»

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η ιδία βούληση της Τουρκίας στην πολιτική, τη διπλωματία και στο πεδίο της μάχης αύξησε τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις κάποιων. «Κόψαμε τη φόρα σε όσους νόμιζαν – όπως στο παρελθόν - χρησιμοποιώντας στο εσωτερικό τις μαριονέτες τους και στο εξωτερικό τους μηχανισμούς τους ότι θα μπορούσαν με ύπουλα παιχνίδια, με παγίδες, απειλές και με απομόνωση να μας κάνουν να παραδοθούμε. Αντί να αμυνθούμε στις επιθέσεις που δεχτήκαμε και να απαντήσουμε, εμείς προχωρήσαμε παραπέρα. Λάβαμε μέτρα για να αποτρέψουμε αυτές τις επιθέσεις. Ήλπιζαν ότι θα μας κάμψει το επιδημικό κύμα, το οποίο ακόμη και ανεπτυγμένες χώρες δεν μπόρεσα να αναχαιτίσουν, αλλά αντιθέτως δημιουργήσαμε ένα κλίμα αγώνας μαζί με όλους τους φίλους μας στους οποίους απλώσαμε το χέρι μας».

Στο τέλος ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στους πολλούς επικριτές τελευταία για τη βαθιά συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον ηγέτη των εθνικιστών, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και τη σιωπή του στις δηλώσεις του «ευνοούμενου» του Μπαχτσελί, αρχηγού της τουρκικής μαφίας εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον κυβερνητικό του εταίρο για τη στήριξη που του παρέχει.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ