ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Νέες δοκιμές του εμβολίου ξεκινά η AstraZeneca

0

Οι δοκιμές του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca Plc για την Covid-19 αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν στις ΗΠΑ ακόμη και εντός της εβδομάδας, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη σοβαρή ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες, όπως ανέφεραν πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Η μεγάλη δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ είχε διακοπεί από τις 6 Σεπτεμβρίου, αφού ένας από τους εθελοντές φέρεται ότι εμφάνισε μια σπάνια νόσο, μια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που αποκαλείται εγκάρσια μυελίτιδα.

Οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν στο πρακτορείο ότι ενημερώθηκαν πως η δοκιμή μπορεί να ξαναρχίσει αυτήν την εβδομάδα. Η FDA δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, δεν είναι σαφές το πώς θα χαρακτηρίσει την ασθένεια η FDA.

Μία από τις πηγές είπε ότι η αμερικανική υπηρεσία ζητά από τους ερευνητές που διεξάγουν τη μελέτη να προσθέσουν την πληροφορία για το περιστατικό αυτό στο έντυπο συγκατάθεσης που υπογράφουν οι εθελοντές.

Στη Βρετανία, μετά την έρευνα που διενεργήθηκε για τα θέμα, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ώστε να δηλώσουν μετά βεβαιότητας αν η ασθένεια συνδέεται ή όχι με το πειραματικό εμβόλιο. Επιτράπηκε έτσι να συνεχιστεί η δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έγινε επίσης στη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

protothema.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ