ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Γαλλία ο Τσαβούσογλου: Στην ατζέντα Ανατολική Μεσόγειος, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ

0

Bαλίτσες για Γαλλία ετοιμάζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη σχετική συνεννόηση που επιτεύχθηκε στο τηλεφώνημα Ερντογάν - Μακρόν στις 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα δει τον ομόλογό του Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, με τον οποίο θα συζητήσουν - όπως αναφέρεται - σχεδόν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής, από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η ημερομηνία του ταξιδιού Τσαβούσογλου δεν έγινε γνωστή.

Γενί Σαφάκ: 12 μυστικές συναντήσεις εναντίον της Τουρκίας

Δώδεκα μυστικές συναντήσεις πραγματοποίησαν Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ». Στις συναντήσεις αυτές, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, συζητήθηκαν βήματα που πρέπει να εναντίον της Τουρκίας.

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου σε υψηλό επίπεδο και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα οδικό χάρτη διάρκειας 10 χρόνων.

Τζουμχουριέτ: Η εκστρατεία «Κρεμάστε το ψωμί», παραδοχή της οικονομικής κρίσης

Η εκστρατεία που κήρυξε ο αρχηγός των εθνικιστών και κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Μπαχτσελί «κρεμάστε το ψωμί», προκειμένου να συνδράμουν οι ίδιοι οι Τούρκοι πολίτες τους φτωχούς, έχει προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις στην κοινωνία, ακόμη και εντός του κόμματός του, καθώς αποτελεί παραδοχή ότι η οικονομική κρίση έχει φτάσει σε ανυπέρβλητα όρια.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ζήτησε από «τον κάθε πατριώτη» να πάει στον πιο κοντινό του φούρνο και να πάρει ένα ψωμί παραπάνω και να το κρεμάσει έξω από τους φούρνους για να μπορούν να το παίρνουν οι φτωχοί. Στην συνοικία Τσάνκαγια στην Άγκυρα στήθηκαν ακόμη και διαφημιστικά σταντ με φωτογραφία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί και ψωμιά κρεμασμένα.

Ωστόσο βουλευτής του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε «γιατί οι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να αγοράσουν ψωμί; Ποιος τους έφερε σε αυτό το σημείο;», ενώ o Μουχαρέμ Ιντζέ, πρώην προεδρικός υποψήφιος το 2018 από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Μπαχτσελί ας αποφασίσει. Η Τουρκία "πετάει" ή έχει ανάγκη ακόμη και το ψωμί;».

Αντίστοιχες αντιδράσεις υπήρξαν ακόμη και από τους βουλευτές του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης ΜΗΡ, επικρίνοντας την εκστρατεία του αρχηγού τους.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ